Nábytek z palet vhodný pro zahrady i interiéry

Nábytek z palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.6.2021 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Plánujete nové sezení na zahradě a nemůžete si vybrat z nabídky obchodů? Zkuste nábytek z palet. Je to levná a originální varianta zahradního nábytku, který skvěle padne do venkovního prostředí. A nemusíte se bát, že vaši sousedi budou mít stejný. Existuje mnoho variant, z nichž si můžete vybrat tu, která vám přijde nejvhodnější. Paleta je velmi variabilní a designéři jsou schopni z ní navrhnout opravdu originální kousky. Základ je pořád stejný, tedy dřevěné přířezy spojené špalíky, ale paletu lze zkrátit, připojit opěradlo a područky a máte pohodlné křeslo. Vyrábějí se lavice, stoly, křesla, lehátka, servírovací stolky i dělící stěny.

Nábytek z palet? Vyrábějí se z nich i postele

Zpočátku se nábytek z palet využíval pro zahrady nebo venkovní prostory, ale dnes ho najdete v interiérech, například v kavárnách, vinárnách i jiných veřejných prostorách. Standardní paleta, která slouží k přepravě zboží, má rozměry 1200 x 800 x 144 mm a z nich vycházejí designéři. Výhodou je, že materiálem je dřevo, které je pevné a zároveň pružné. Díky spojení přířezů přes špalíky je paleta vzdušná a může se použít i na výrobky, kde je nutné odvádět vlhkost, například u postelí. Už jste viděli studentský pokoj, kde je pouze nábytek z palet? Všechno tam je – postel, křesla, stůl a stolek, police na knihy a televizi, i věšák na oblečení.

Atraktivní nábytek z použitých palet s tmavým dřevem

Firma Europal Tůmovka z Kojetic u Prahy vyrábí přepravní palety jak pro tuzemský trh, tak europalety do zahraničí. Protože má s paletami dlouholeté zkušenosti, svůj sortiment rozšířila o nábytek z palet. V nabídce má klasický zahradní paletový nábytek, houpačky, lavice a stoly pro venkovní zahrádky restaurací, ale také nábytkové kusy pro interiéry, tedy křesla, stolky, postele a věšáky. Dřevo na nábytkové palety může být jehličnaté i listnaté, suší se v sušárně, aby vlhkost nepřesáhla 22 procent. Dále se opracovává a lakuje. Zajímavé nábytkové kusy vznikají také z již použitých palet, které mají tmavé dřevo.

Témata: nábytek z palet, paletový nábytek, palety na nábytek, dřevěné palety | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2