Bez zlata nejsou Vánoce

Zlatá – vedle červené jedna ze dvou základních barev, které Vánocům jednoznačně dominují. Zlatý řetěz na stromečku. Zlatá hvězda nad Betlémem. Zlaté jiskření prskavek a jejich zlatý odlesk v dětských očích.
Zadavatel: GIT.cz | 1.12.2016 | Finance, ekonomika
ZLATO.cz - zlatá mince a slitky
Autor fotografie:

Praha (Pressweb) - Příslib vidiny zlatého prasátka, když se celý den postíte. Zlaté srdce. Vánoce jsou přeci dobou, kdy obdarováváme druhé a pomáháme lidem v nouzi. Zlato, zlato, zlato… Zlatá barva a zlato k Vánocům neodmyslitelně patří. Ve všech slova smyslech, ale i doslovně. Ryzí zlato, zlaté slitky, zlaté mince nebo zlaté šperky patří k oblíbeným dárkům pod vánočním stromečkem.

Žijeme v konzumní společnosti. Lidé „trpí“ nadbytkem, všichni všechno mají. Samozřejmě, někdo méně a někdo více. Ale pro mnohé (zejména pak pro starší generaci) je čím dál tím těžší vymyslet, čím potěšit své blízké, zejména pak ty mladé, jejichž preference a zájmy neznají, nebo jim nerozumějí a vůbec se v nich neorientují. Moderní technologie jsou pro ně španělskou vesnicí a domácích spotřebičů, které stejně nikdo posléze nepoužívá a zůstanou léta ležet nečinně ve skříni, už bylo dost. Stejně jako vod po holení a ponožek. Co tedy darovat, abyste skutečně udělali obdarovanému radost? Abyste nemuseli celý den trávit v obavách, jak se budou vaši blízcí tvářit, až rozbalí pod stromkem váš vánoční dárek? Máte strach, že jste se opět netrefili? Mnoho lidí předchází těmto nepříjemným pocitům všech zúčastněných tím, že darují peníze. Osobně nejsem příznivcem této varianty, tak nějak to ve mně vyvolává pocit, že tomu druhému nestojím ani za to, aby se zamyslel, co by mi udělalo radost. Lepší variantou je bezesporu už zmíněné zlato. A nemusíte hned věnovat zlatou cihlu nebo zlatý slitek, můžete třeba svým blízkým založit zlaté spoření. Ať si dále obhospodařují spoření do zlata sami dle svých možností. Takový dárek nejen potěší, ale bude i výchovný. Povedete jím své ratolesti k zodpovědnosti a ukážete jim způsob, jak spořit.

Témata: zlato, zlaté cihly, nákup zlatých mincí, zlaté mince, ryzí zlato, zlaté slitky | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389