Když se řekne hedging

Zadavatel: GIT.cz | 1.12.2015 | Finance, ekonomika
Zlato.cz - Jistota ve vlastních rukou
Autor fotografie:

Praha (Pressweb) - Velice výhodným benefitem v některých druzích investic je takzvaný hedging, neboli zajištění. Tento pojem ve finančních sférách znamená vytvoření takové pozice na daném trhu, která minimalizuje rizika spojená se samotnou investicí

Nástrojů, s nimiž jde hedgingu dosáhnout, je celá plejáda - jde například o pojistné smlouvy, opce, forwardové kontrakty (dohoda prodat aktivum v budoucnosti za cenu stanovenou při uzavčení dohody) či swapové operace, při nichž se subjekty zavazují vyměnit si mezi sebou aktiva při předem pevně stanovených podmínkách.

Zájemcům o investice do zlata nabízí nástroje hedgingu například společnost Zlato a.s., která v nedávné minulosti spustila první český portál věnující se oblasti investic do zlata, informacích o nich, o ekonomice, akciových trzích, komoditách či o politické a společenské situaci současného světa (portál naleznete na adrese www.Zlato.cz). Portál, jehož součástí je i prodejní sekce, rozdělená na e-shop, osobní nákup i speciální nabídku pravidelného měsíčního spoření ve zlatě, mediálně podpořené tváří populárního českého hudebníka Felixe Slováčka. Nákup zlata přes web Zlato.cz je snadný a přizpůsobí se potřebám návštěvníka.

Ryzí zlato v podobě ražených cihel se v současnosti jeví jako jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak zhodnoti svoje peníze. Jak uchovat svoje bohatství ve fyzické podobě, která nedevalvuje - což je především v dnešní době nestabilních ekonomických trhů výhoda takřka nedocenitelná. Jinými slovy - zatímco měny padají, zlato je stabilní jistotou, na kterou si - narozdíl od většiny ostatního světového bohatství, tedy akcií, peněz na elektronických účtech a podobně - můžete skutečně sáhnout. Skutečně vlastnit.

Zlato.cz - hedgingu

Benefit v podobě hedgingu pak může být poslední „zlatou kapkou“ na miskách vah při rozhodování, zda do zlata skutečně investovat.

Témata: investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, zlato, eshop zlato, zlato obchod, e-shop zlato, zlato e-shop | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389