Vyzbrojte se proti chřipce a nachlazení

Zadavatel: GIT.cz | 1.12.2015 | Zdraví
Tým pro zdraví
Autor fotografie:

Praha (Pressweb) - Nastal podzim a s ním období chřipek a nachlazení. Někdy je těžké rozlišit, zda se jedná „pouze“ o nachlazení, či o skutečnou chřipku. Ať tak či tak, projevy obou dovedou být velmi nepříjemné. Bolest hlavy, kloubů včetně bolesti zad, zimnice, horečka, rýma a kašel, to vše nám umí pořádně znepříjemnit život. Lepší než následná léčba je dbát na prevenci. Budujte si dlouhodobě lepší imunitu, jezte zdravou a pestrou stravu, zařaďte do svého každodenního života pohyb a otužování, nepodléhejte stresu a myjte si ruce. Pomoci můžou i různé potravinové doplňky a dary přírody. A neuchrání-li vás preventivně, zkrátí alespoň dobu již probíhající chřipky či nachlazení a zmírní jejich příznaky. Které to jsou?

Mezi dlouhodobě a hojně doporučované pro podporu imunity patří česnek nebo vitamin C. Sáhnout můžete po různých tabletách nebo čerpat přímo z přírody. Česnek lze v kuchyni použít na tisíc způsobů. Každý si tak určitě najde cestu, jak ho do jídelníčku zařadit, i když ho zrovna nemusí. Vitamin C je považován za nejběžnější přípravek proti nachlazení. Snad každý si při prvních příznacích uvaří čaj s citrónem. Jsou však i jiné potraviny, kde ho najdete ještě ve větším množství. K těm patří především šípky, rakytník, černý rybíz, růžičková kapusta, kiwi nebo brokolice. Bohatou zásobárnou vitaminu C jsou i již zmíněné citrusy, zelí, květák, jahody, brusinky nebo rajčata a brambory.

Mezi další doplňky stravy, které mohou posílit imunitu a odrazit nepříjemnou chřipku a nachlazení, patří zinek, ženšen nebo echinacea. U rizikových skupin je na místě zvážit očkování proti chřipce. Každopádně, ať už se rozhodnete posílit svou imunitu pomocí stravy či potravinových doplňků, určitě dbejte především na zdravý životní styl a správné hygienické návyky. A pokud už dostanete chřipku, navštivte lékaře. Chřipka může být velmi nebezpečná a nevyplatí se ji přecházet ani podceňovat.

Tymprozdravi.cz - chřipka

Témata: chřipka, bolest hlavy, nachlazení | Region: ČR