Oplocení v našich podmínkách je kulturní zvyklost

Oplocení je zvykem
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 10.5.2021 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Možná se vám líbí, že v amerických městech neznají oplocení a tamní rezidenční čtvrtě působí vzdušně a uspořádaně. Bylo by to možné zavést i u nás?  Určitě ano, ale zkuste to přednést na schůzi nových stavebníků, kteří se chystají zastavět novou ulici. Čím asi budou argumentovat? Kulturní zvyky se jen tak nezmění, lidé budou ostatní přesvědčovat, že tím chrání majetek, odrazují vandaly a zloděje a že ploty jim umožňují větší soukromí. Ve střední Evropě jsme zvyklí ohraničovat si své parcely, jedinou výjimkou jsou chalupy a chaty. U nich nám nevadí, že tam nemáme plot, ani brány a vjezdy.

Oplocení u průmyslových areálů zvyšuje ochranu majetku i osob

Urbanisté dokonce namítnou, že oplocení v našich podmínkách je i zajímavý architektonický prvek a obcím dodává typický kolorit. U průmyslových a skladových areálů má oplocení další význam. Chrání i nezvané návštěvníky, aby se nezranili. U významných stavenišť na frekventovaných místech úřady dokonce ploty vyžadují, protože umožňují zajistit bezpečí při stavební činnosti. Existují jednoduché ploty s pletivem, ale právě při stavbách se vyplácí neprůhledné plotové díly, například s plechovou výplní, aby stavební činnost nelákala zvědavce.

Pro kulturní a sportovní akce se využívá mobilní oplocení

Při venkovních společenských akcích, jak sportovních, tak i kulturních, se uplatňuje mobilní oplocení. Jde o systém složený ze sloupků s betonovými patkami a plotových dílců, které se na místě smontují. Součástí systému jsou i brány a branky pro průchod návštěvníků. Tyto ploty umožňují oddělit platící diváky od neplatících a zajistit bezpečný průběh celé akce. Ploty u průmyslových areálů, které je nutné více chránit, jsou doplněné o další bezpečnostní prvky, například ostnaté dráty či žiletkové nástavby. Součástí jsou i průmyslové kamery, případně pohybová čidla.

Témata: oplocení, ploty, mobilní oplocení, průmyslové ploty, průmyslové oplocení | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2