Prodej dřevěných palet je součástí obchodního procesu

Prodej dřevěných palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 10.3.2024 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Proč se říká, že dřevěná přepravní paleta je fenomén? Je to proto, že původně jednoduchá přepravní pomůcka určená pro dopravu v železničních vagonech, se postupně rozšířila do všech odvětví dopravy a celého světa. Kromě toho se palet zmocnili i architekti a začali z nich vyrábět netradiční nábytek pro exteriéry i interiéry. Prodej dřevěných palet je tak nezbytnou součástí obchodního procesu. Kdo obchoduje se zbožím, potřebuje palety, které se opakovaně využívají, vracejí se do oběhu a pokud jsou poškozené, tak se likvidují.

Prodej dřevěných palet standardních i atypických

Prodej dřevěných palet se týká zejména standardních produktů. Podle české normy může mít standardní paleta až deset rozměrů. Základní rozměr je 1200 x 800 mm, který odpovídá mezinárodní europaletě neboli paletě s označením EUR. Norma upravuje nejen rozměry, ale i celkovou konstrukci palety a jednotlivé díly. Standardní palety se skládá z 11 prken (přířezů a svlaků), 9 špalků a 78 speciálních hřebíků. Prodej dřevěných palet zahrnuje také atypické palety. Jsou určeny zejména pro transport rozměrných břemen nebo speciálního zboží. Mají například jen několik podpůrných prken, plnou podlahu či boční stěny.

Palety pro mezinárodní dopravu se nesmí ošetřovat chemicky

Prodej dřevěných palet je většinou spojen s jejich výrobou. Firmy musí dodržovat všechny podmínky stanovené českou normou. Pokud chtějí vyrábět europalety, musí mít licenci národního železničního dopravce, který je členem Mezinárodní železniční unie (UIC), takové palety mají označení EUR. Další mezinárodní variantou jsou europalety označené EPAL, na jejich výrobu vydává licenci Evropská paletová asociace. Pro využití palet v Evropě i v dalších státech je ještě nezbytné označení IPPC. To znamená, že paleta byla proti dřevokazným škůdcům a plísním ošetřena tepelně bez použití chemických prostředků.

Témata: prodej palet, palety na prodej, výroba palet, dřevěné palety | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2