Vývoj hraček až ke hře Minecraft

Zadavatel: Studio Bambásek | 10.3.2014 | Sport, volný čas, zábava

Praha (Pressweb) - Každé dítě si rádo hraje a aby si mohl hrát potřebuje k tomu hračky. Holčičky vždy nají panenky a kluci autíčka. Je vědecky dokázáno, že kdyby kluci a holky nikdy hračky neviděli a pak by jste před ně postavili autíčko a panenku, kluci se vždy rozběhnou za autem. Mezi nejstarší hračku patří zajisté panenka.

Nejstarší dochovaná  panenka pochází z Mezopotámie a byla vyrobená z alabastru. Panenky byly nejčastěji vyráběny ze dřeva a látky a tyto materiály se používaly až do 19. století. Pak přišly na řadu keramické materiály a později plast. Naproti tomu autíčka pro kluky začali být na hraní až od té doby, co začali po silnicích jezdit autíčka pro dospělé. Jak panenky tak autíčka se postupně zdokonalovali.

Pro holčičky se změnil svět s příchodem panenky barbie v 50. letech a je zaručeně dodnes nejprodávanější panenkou. Kluci si museli počkat na zdokonalení aut postupně. Dnes už každý kluk má doma autíčko hasiče, policajtů nebo sanitku.

S nástupem moderní techniky jako jsou počítače, tráví děti čas především virtuálními hry. Holčičky mohou virtuálně oblékat panenky, kluci závodit s auty. A v neposlední řadě je velkým hitem hra Minecraft, více info zde: www.minecrafters.cz.

Studio Bambásek s.r.o.
Kloboučnická 16