Plastové PP-R trubky: Levné, kvalitní a mnohostranně využitelné řešení

Některé moderní materiály disponují vlastnostmi, které by jim mohly tradiční materiály závidět. Skvělým příkladem jsou PP-R trubky neboli plastové potrubí z polyproplyen randomu.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 10.11.2015 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Jejich největší výhodou jsou velmi nízké pořizovací náklady (jsou až pětkrát levnější než měděné trubky) a široké možnosti využití. V následujících řádcích vám představíme výhody PP-R trubek Aquasystem od světoznámého výrobce Georg Fischer.

K čemu jsou PP-R trubky Aquasystem určeny?

Plastové trubky PP-R nachází využití především při rozvádění studené a teplé vody. V praxi se však používají také jako rozvody vytápění, stlačeného vzduchu, systémy vzduchotechniky a jiné aplikace v průmyslových a zemědělských odvětvích.

PPR trubky jsou k mání v různých provedeních, které se liší teplotním rozmezím, tlakovou řadou a dalšími vlastnostmi. Trubky s označením PN 10 se používají pro rozvody teplé vody a ústřední vytápění, PN 20 pro rozvod TUV s nižším tlakem a rozvody studené vody s vyšším tlakem. V rámci dalších nízkotlakých aplikaci se využívají také PP-R trubky sendvičové, které jsou opatřeny hliníkovou fólií.

Hlavní výhody a další oblasti použití PP-R trubek

Mezi další výhody PP-R trubek patří velmi dlouhá životnost materiálu. Jsou navrhovány tak, aby vydržely v provozu i více než 50 let. Vzhledem k tomu, že plast nekoroduje a v trubkách nevznikají usazeniny, nejsou nutné jakékoliv další náklady na údržbu. Instalace je rychlá, jednoduchá a spolehlivá.

PP-R trubky nabízí možnost výrazné úspory na materiálu, ale nikoliv na úkor kvalitativních vlastností. Naopak nabízí nejpříznivější poměr ceny a kvality. Za zmínku stojí také snížení hluku a tedy i zvýšení uživatelského komfortu, nízká tepelná vodivost a nízké tlakové ztráty.

PP-R trubky se využívají v souvislosti s:

• distribucí teplé a studené vody
  • rozvody stlačeného vzduchu
  • vytápěním
  • vzduchotechnikou

Kde seženete kvalitní PP-R trubky za skvělou cenu?

Rozhodnete-li se pro instalaci PP-R trubek, buďte důslední při výběru konkrétního systému. V případě produktů od švýcarského výrobce Georg Fischer nešlápnete vedle – získáte kvalitní PP-R trubky a veškeré příslušenství za velmi příznivých cenových podmínek. Firma je špičkou v oblasti vývoje a výroby plastových potrubních systémů, které se využívají v nejnáročnějších podmínkách v průmyslových podnicích, jaderných a tepelných elektrárnách, zdravotnictví apod.

V České republice má Georg Fischer oficiální zastoupení u firmy TRIBON s.r.o., jejíž aktuální nabídku najdete na www.georgefischer.cz. Podrobné technické informace a specifikace PP-R trubek najdete na webu, případně se s otázkami obraťte přímo na kvalifikované prodejce.