Večer se Sin Tong-hjokem: Okno do táborů smrti v Severní Koreji

Zadavatel: Knihovna Václava Havla | 10.10.2014 | Politika, společnost

Praha (Pressweb) - Sin Tong-hjok se narodil v lágru (tábor 14, Kaechon, zóna totální kontroly), unikl a zasvětil život svědectví o tom, jak se v táborech lidé rodí a umírají. „Byl jsem zvíře a v člověka se teprve vyvíjím“, uvádí v knize Útěk z tábora č. 14, kterou napsal s novinářem Blaine Hardenem a která se stala celosvětovým bestsellerem. Sinovi strýcové spolupracovali za války s Jihokorejci, a za to v lágrech pyká už třetí generace jakožto „zrádci země“.

V táboře Sin strávil 23 let, zažil jen dřinu, násilí a strach. V roce 1996 byl svědkem popravy své matky a bratra, které sám udal za pokus o útěk. Podle údajů Amnesty International je v současných táborech v KLDR asi 200 000 vězňů – severokorejský režim však existenci táborů popírá. Diskuze se Sinem se zúčastní koreanista Jaromír Chlada a moderování se ujme Štěpán Černoušek. Tlumočení z korejštiny: Tomáš Horák. Občerstvení s ukázkou korejské kuchyně. Večer je pořádán ve spolupráci s nakladatelstvím Euromedia.

Diskuze se zúčastní koreanista Jaromír Chlada a moderování se ujme Štěpán Černoušek. Tlumočení z korejštiny: Tomáš Horák.

Knihovna Václava Havla

Kateřinská 18
Kontaktní osoba: Mgr. Pavel Hájek, PhD.
Senior manažer
info@vaclavhavel-library.org
Obrázek uživatele Knihovna Václava Havla
Knihovna Václava Havla postupně shromažďuje, digitalizuje a zpřístupňuje písemnosti, fotografie, zvukové nahrávky a další materiály, které se váží k osobě Václava Havla.
Knihovna Václava Havla, o.p.s.
Kateřinská 18
info@vaclavhavel-library.org