Nový nástroj E-Cool Toolset v STAR-CCM+ umožňuje lepší přehled o teplotě elektronických systémů

Siemens PLM Software vydává STAR-CCM+ v11.06, který poskytuje technickým pracovníkům náskok v technologii, uživatelské zkušenosti a produktivitě
Zadavatel: Marketwired, LP. | 27.10.2016 | Telekomunikace, IT

NEW YORK, NY a LONDÝN, VELKÁ BRITÁNIESiemens PLM Software, přední globální poskytovatel softwaru pro správu životního cyklu výrobku (PLM) a správu výrobního provozu (MOM), dnes oznámil vydání softwaru STAR-CCM+®, verze 11.06. Tato poslední verze předního softwaru pro technické pracovníky v oboru jim umožňuje nalézt lepší designy, nalézt je rychleji a je v souladu s konceptem Smart Innovation Portfolio společnosti Siemens, který pomáhá výrobcům optimalizovat jejich sadu Digital Enterprise a realizovat inovace.

STAR-CCM+ v11.06 představuje nástroj Electronics Cooling Toolset (E-Cool). E-Cool usnadňuje tvorbu a manipulaci s elektronickými komponenty pro analýzu tepelného výkonu plošných spojů a elektronických zařízení systému. Díly jako větráky, chladiče, čipy a tištěné spoje je možné importovat ze standardních souborů IDF nebo je vytvořit v STAR-CCM+.

„Tyto nové možnosti umožňují technikům věnovat svůj čas správným rozhodnutím pro zlepšení tepelné účinnosti elektronických systémů“, říká Senior VP of Produktového managementu Siemens PLM Software Jean-Claude Ercolanelli. „Využívá úplně nový koncept pro rychlou správu a průzkum celého prostoru designu produktu, aby odpovídal cílům jejich průmyslové výroby.“

Zatímco inovace E-COOL patří k předním vylepšením, které STAR-CCM+ v11.06 nabízí, tato verze nabízí mnohem více pokrokových prvků, poskytuje uživateli značné výhody v technologii, uživatelské zkušenosti a efektivitě.

• Pro filtrace, kapalná podloží nebo kotle na biomasu se používá technika Source Smoothing, která automaticky vyhladí a zaoblí základní síť pro výpočetní dynamiku kapalin (CFD) a je tak vhodnější pro výpočty DEM. To poskytuje výhodu v podobě zkrácení výpočetního času DEM simulací, což v konečném důsledku technikům umožňuje ve stejném čase prověřit více konfigurací designu.
  • Pro aplikace jako vícefázový tok, průtok s bublinami nebo tok proti gravitaci umožňuje funkce Adaptive Multiple Size Group Population Balance (A-MUSIG) uživatelům přesně modelovat průtoky, kde mají rozptýlené fáze bublin, nánosy nebo částice proměnlivé velikosti.
  • Nová funkce porovnání stromu simulací významně zvyšuje použitelnost díky porovnání nastavení simulací pro dva různé případy. Uživatelé mohou snadno identifikovat rozdíly a odchylky od osvědčených postupů, což jim ušetří čas při kontrole nastavení simulace.

Další informace ohledně klíčových vylepšení, které nabízí STAR-CCM+ v11.06, včetně detailních odborných náhledů funkcí, jako je A-MUSIG, DEM Source Smoothing, simulačních parametrů a stromu porovnání simulací, naleznete na našem blogu a stránce www.siemens.com/mdx.

Siemens PLM Software je obchodní jednotkou firmy Siemens Digital Factory Division a je přeením globálním poskytovatelem softwaru pro správu životního cyklu produktu (PLM) a správu výrobního provozu (MOM) a systémů a služeb s více než 15 miliony licencí a 140 000 zákazníky na celém světě. Siemens PLM Software má sídlo v Plano ve státě Texas a se svými zákazníky spolupracuje na poskytování průmyslových softwarových řešení, která pomáhají společnostem kdekoliv na světě v dosažení a udržení konkurenční výhody díky inovacím, na kterých skutečně záleží. Více informací o výrobcích a službách Siemens PLM Software najdete na adrese www.siemens.com/plm.

Siemens AG (Berlín a Mnichov) je globální technologický hráč, který víc než 165 let poskytuje na mezinárodní úrovni technickou dokonalost, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost je aktivní ve více než 200 zemích a zaměřuje se na oblasti elektrifikace, automatizace a digitalizace Siemens je jedním z největších výrobců energeticky efektivních technologií šetřících prostředky, také je jedničkou ve výstavbě příbřežních větrných turbín, předním dodavatelem plynových a parních turbín pro výrobu elektrické energie, významných poskytovatelem řešení pro přenos elektrické energie a průkopníkem v řešení infrastruktury a také automatizace, pohonu a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také vedoucím poskytovatelem vybavení pro lékařské zobrazení − jako je počítačová tomografie a systémy pro zobrazení magnetické rezonance − a vedoucím hráčem v laboratorní diagnostice a také klinickém IT. Ve fiskálním roce 2015, který skončil 30. září 2015, Siemens vygeneroval obrat ve výši 75,6 miliard EUR a čistý příjem ve výši 7,4 miliard EUR. Na konci roku 2015 měla společnost na celém světě 348 000 zaměstnanců. Další informace jsou k dispozici na internetu na adrese www.siemens.com.

Poznámka: Siemens a logo Siemens jsou registrované ochranné známky společnosti Siemens AG. STAR CCM+ obchodní známka nebo registrovaná ochranná známka společnosti Computational Dynamics Limited. Všechny další ochranné známky, registrované ochranné známky nebo známky služeb mohou patřit jejich vlastníkům.

Kontakt pro novináře

Todd Mavreles
Tel +1-713-334-4311
E-mail: todd.mavreles@siemens.com nebo todd.mavreles@cd-adapco.com