Lidé a jejich staré telefony prostřednictvím neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI opět pomáhají a plní přání dětem z Dětského domova Nechanice

Zadavatel: BON Media, s.r.o. | 10.7.2016

Praha (Pressweb) - OC Park Hostivař a MOBILOMAT společnosti ASEKOL mají za sebou další dva měsíce spolupráce od prvního předání šeku a opět si mohou gratulovat. Díky lidem, kteří v průběhu dvou měsíců vhazovali své staré mobilní telefony do MOBILOMATu, se splní přání dalším dětem, které si to opravdu zaslouží. Děti z Dětského domova Nechanice byly zařazeny v projektu neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI „Přála(a) bych si…“ a nyní se splní jejich dětské přání jet na letní dětský tábor. Předání šeku v hodnotě deset tisíc korun bude slavnostně předán 10. července 2016 při příležitosti premiéry filmu Doba ledová 5. Za získaných deset tisíc korun si Kristýnka 15 let, Miluška 10 let a Roman 9 let užijí spoustu legrace, zábavy a poznání na dětském táboře. Šek v hodnotě deset tisíc korun si přijede do OC Park Hostivař přebrat zástupce neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI a koordinátorka projektu „Přála(a) bych si…“.

„Ani bychom tomu nevěřili, ale opravdu se tak stalo. Jsme ochotou lidí přispět na dobrou věc velice potěšeni. Vzhledem k tomu, že se nesnažíme být pouze obchodním centrem, ale také přinášet lidem radost, těší nás, že jsme mohli prostřednictvím společnosti ASEKOL splnit dětská přání a vidět jejich šťastné úsměvy. Akci MOBILOMAT zatím hodnotíme jako velice úspěšnou a věříme, že i nadále se nám podaří podobné aktivity prospěšné pro ty, kteří to nejvíce potřebují, realizovat se stejným úspěchem jako tomu bylo nyní, “ říká Lenka Kulda, ředitelka OC Park Hostivař.

MOBILOMAT společnosti ASEKOL bude i nadále umístěn v prostorách OC Park Hostivař v      -1. patře. Lidé mohou vhazovat staré mobilní telefony až do 31. srpna 2016. Nejenže se zachovají šetrně k přírodě, ale navíc mohou získat některou ze slevových poukázek například do prodejen Klier, Starožitnictví, Cukrárna BANY, Marionnaud, Kulíškov, Filium, Saunia nebo pomohou těm, kteří to doopravdy potřebují a ocení – děti z dětských domovů.

A jak MOBILOMAT funguje? Zařízení samo pozná, jestli jde opravdu o mobil nebo jiný předmět. Cokoli co není mobil, tak odmítne. Společnost ASEKOL zabezpečuje již od roku 2005 zpětný odběr elektrozařízení a jeho ekologickou recyklaci. Za více než deset let svého působení dokázal vysbírat téměř 150 000 tun vysloužilého elektra. Pro představu, to je váha tří Titaniků. Pomocí tzv. LCA (Life Cycle Assessment) analýzy je společnost schopna vypočítat množství ušetřených zdrojů, jako je například voda, ropa, suroviny a jiné. Díky  zpětnému  odběru  vysloužilých spotřebičů  se  uspořilo 1 465 180 MWh el. energie. Pro představu: stejné množství energie vystačí na 4 měsíce provozu všech domácností v Praze.

______________________________________________

Obchodní centrum  PARK HOSTIVAŘ je rozmanitým světem rodinných nákupů a příjemným místem aktivního odpočinku.  Svým zákazníkům nabízí nakupování a služby pro celou rodinu na ploše přes dvacet tisíc metrů čtverečních ve více jak  padesáti obchodech. Velký důraz je kladen na další modernizaci a skladbu obchodů i přípravu mnoho zajímavých společenských   akcí pro děti i dospělé při zachování rodinné atmosféry obchodního centra. Nachází se zde také multikino Premiere cinemas,které je prvním a nejmodernějším multikinem v České republice s projekcí v rozlišení 4K, které nabízí 4x kvalitnější obraz než běžná multikina. Osm promítacích sálů s kapacitou 1750 míst je plně klimatizováno a přístupno také pro imobilní návštěvníky. Dalšími lákadly jsou například Saunia a Solárium Fitness BBC.

ASEKOL a.s., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Na základě zápisu vedeného u Ministerstva životního prostředí ČR zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení ve všech oblastech, např. výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, nástrojů, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty (skupiny 1 – 10). ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s více než 4 250 městy a obcemi a 2 600  opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Provozovaných více než 15 000 sběrných míst zajišťuje společnosti ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě. V roce 2015 vybral ASEKOL od každého občana ČR průměrně 1,67 kg elektroodpadu. ASEKOL za svoji společenskou odpovědnost získal prestižní národní ocenění TOP odpovědná firma.

DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s., pomáhá dětem a mladým lidem z dětských domovů na jejich cestě k samostatnosti. Usnadňuje jim úspěšné začlenění do společnosti po opuštění dětského domova. Hledá pro děti podporovatele, patrony, přátele, zaměstnavatele a dárce. Ve spolupráci s vedením dětských domovů zařazuje do projektů děti, pro které je vaše podpora potřebná. Cílem je učinit DEJME DĚTEM ŠANCI synonymem možnosti podpořit konkrétní dítě z dětského domova, které něčím zaujme, a to takovou formou, která je přijatelná jak z lidského hlediska, tak finančně.

Obrázky:
PřílohaVelikost
Image icon predani_prvniho_seku.jpg117.97 KB
Region: Praha

BON Media, s.r.o.

Sokolovská 55/81
Obrázek uživatele BON Media
Komunikačně kreativní agentura s velkými nápady.
BON Media, s.r.o.
Sokolovská 55/81