Proč jezdit v létě daleko? K ideální dovolené láká Rakousko

Ideální dovolená Rakousko
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 23.6.2016 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - V létě 2016 zaznamenaly cestovní kanceláře zajímavý obrat. Zatímco v minulých letech upřednostňovali cestovatelé zájezdy do vzdálených zemí jako je Egypt nebo Tunisko, letos jednoznačně vítězí větší jistota bezproblémového průběhu a menší vzdálenost do jednotlivých destinací. A je to jedině dobře! Do hledáčku slunce a zážitku chtivých se tak dostávají opravdové poklady, které byly doposud neprávem přehlíženy. A mezi nimi se jako třpytivý klenot vyjímá léto v Rakousku.

Osvěžte se pod vodopádem v lůně přírody

Snad každý si spojuje letní dny s koupáním, a to je možná důvod, proč je dovolená v Rakousku přehlížena. Jen málokdo si totiž vzpomene, že tento stát je vodními plochami doslova posetý a díky všudypřítomným lázeňským pramenům si přijdou na své také milovníci SPA a wellness.

Koupat se však můžete nejen v aquaparcích a hotelech. Oslnivé horské scenérie jsou doplněny údolími s rozsáhlými jezery. Pro svou krásu je pověstný například komplex vodopádů Stuibenfälle v přírodním parku Reutte nebo oblast Korutanska, které je legendou právě díky bohatství vodních ploch. A když už vás mokré radovánky nebudou bavit, stačí se vrhnout do řady z jiných aktivit, kterou vám léto v Rakousku nabízí.

Dovolená v Rakousku na kole, pěšky, ve vodě i v oblacích

Rakousko je vyhlášenou krasavicí, co se týká panenskosti přírody. U našeho jižního souseda najdete neokoukané pohledy do vysokých hor i malebných údolí, na zurčící potoky a rozsáhlá jezera, na zelené louky a hluboké lesy. A právě takové prostředí je ideální pro procházky, náročnější pěší túry, jízdu na kole nebo horolezectví vysoko v oblacích.

Mezi oblíbená místa pro ideální léto v Rakousku patří například Zugspitz arena, Ötztall proslavený filmem Jamese Bonda, Tyrolsko s 24 000 kilometry turistických stezek či Zell am See s 240 kilometry cyklotras. Ať už vás to však bude lákat kamkoliv, na každém kroku narazíte na romantické horské chaty a perfektní vybavenost. Rakušané jsou totiž znamenitými hostiteli, a tak vás kromě přírody čeká taky odpočinek a neopakovatelné gastronomické zážitky.

A co když v divočině zatoužíte po troše kultury? Stačí vyrazit za moderním uměním do Linze či za kouskem dějin do Mozartova rodiště Salcburku. Výstava na střechách městských domů, ochutnávka piva a nákupy v Getreidegasse či procházka zahradou zámku Mirabell vás rychle vrátí do sedla a budete tak moct pokračovat v objevování krás.

Tak co říkáte? Je dovolená v Rakousku vaším ideálním létem?

Témata: dovolená, Rakousko, Dovolená Rakousko, léto Rakousko, léto v Rakousku | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2