Detektory plynu chrání lidské životy i majetek

Detektory plynu
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 21.3.2016 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Zemní plyn ve směsi s kyslíkem je velmi třaskavý, proto je důležité sledovat i sebemenší úniky plynu. Proto jsou důležité detektory plynu, které tyto úniku včas odhalí.  Velmi nebezpečné jsou úniky plynu v domácnostech nebo v domech, jejichž koncentraci nelze nijak ředit okolním vzduchem. K výbuchům pak dochází při určité koncentraci i za pomocí malé jiskry. Detektory plynu používají jak pracovníci distribučních soustav, tak technici při revizích či opravách plynových potrubí. Díky těmto zařízení lze chránit zdraví lidí i majetek.

Některé detektory plynu měří i oxid uhelnatý či sirovodík

Detektory plynu rozlišují nejen zemní plyn, ale i oxid uhelnatý, uhličitý či sirovodík. Firma Radeton, která je největším dovozcem těchto zařízení do Česka, nabízí přístroje pro běžnou údržbu i špičkové detektory plynu. Levnější detektory plynu měří koncentraci plynu od výskytu jednoho objemového procenta a naměřené údaje zaznamenávají do paměti přístroje. Jsou určeny pro kontrolu vnějších potrubních vedení plynu.  Některé přístroje se používají k hledání úniků plynu z podzemních přípojek a změří sebemenší procento hořlavého plynu.

Přístroje firmy Radeton jsou spolehlivé

Speciální detektory plynu, jsou schopné měřit škálu druhů plynu díky senzorům, které pracují na principu magnetického a chromatografického sloupce. Naměřené údaje zobrazují na barevném displeji a dokáží určit i únik plynu za konkrétní dobu. Tyto detektory plynu umožní data nahrát na PC a vyhodnotit je pomocí speciálního software. Tyto ruční přístroje se používají buď v objektech, nebo i ve venkovním prostředí. Jejich výhodou je pohotová reakce a přesnost. Firma Radeton, která je dováží od různých výrobců, sází na jejich spolehlivost.

Témata: detektor plynu, detektory plynu, lokalizace úniků plynu, radeton | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2