Únikové hry pro zábavný únik z reality

Ještě před nedávnem byly u nás únikové hry poměrně neznámé nebo raritní a znali jsme jejich princip jen z televizních soutěží. Dnešní doba ale přeje dobrodružství, kterého se nám ve všedních dnech příliš nedostává, a proto si jej dávkujeme cíleně.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 11.3.2016 | Služby

Praha (Pressweb) - Zažít něco neobvyklého přímo v hlavním městě, vyzkoušet si spolupráci v týmu, dopřát si trochu adrenalinu, zapojit mozkové závity a těšit se na velkou dávku endorfinů, to jsou dnešní požadavky na trávení volného času. Proto není divu, že stále častěji slyšíme o Exit game Praha. Rostou jakou houby po dešti a už není problém prožít nějaké to dobrodružství na vlastní kůži.

Princip exit games

O co se vlastně jedná? Únikové hry Praha mají všechny princip podobný, konkrétní podoba se pak liší. S několika dalšími lidmi se octnete v zamčené místnosti s propracovaným systémem hádanek a úkolů, kterými se musíte „prodrat“, posbírat indicie a najít klíč. Jednotlivé escape room Praha se liší svým příběhem i hádankami, proto pokud vás tento druh zábavy nadchne, můžete jich vyzkoušet více.

Co k tomu budete potřebovat?

Tato zábava nabídne něco mezi počítačovou hrou a táborovou hrou. Zopakujete si, jaké je to spolupracovat v týmu, budete muset přemýšlet a rychle reagovat, spoléhat se jak na sebe, tak i na ostatní, a poznáte nefalšovanou radost, jakmile se vám celý systém hádanek podaří vyřešit. Adrenalinu se nevyhnete a určitě budete na tento zážitek ještě dlouho vzpomínat. Co k tomu potřebujete? Nic víc, než sehnat několik lidí, kteří do toho půjdou s vámi. Během hry musíte být pozorní, snažit se logicky uvažovat a kombinovat, únikové hry Praha ale rozhodně nevyžadují nějaké zvláštní vzdělání.

Přehled všech únikových her u nás

Exit room Praha je na vzestupu, ale únikové hry se už objevují i v dalších městech republiky. Chcete vědět, kam se za trochou toho adrenalinu vydat a zapojit trochu své mozkové závity? Chtěli byste dopřát někomu zajímavý dárek? Portál Exitgames.cz shromažďuje nabídky únikových her nejen v Praze, ale po celé naší republice. Největší koncentrace „únikovek“ je samozřejmě v hlavním městě. Na tomto portále můžete diskutovat, nechat si nějakou escape game Praha doporučit a už vám žádná nová hra neunikne.