Společnost Masimo na veletrhu Consumer Electronics Show odhaluje MightySat(TM) – první prstový pulzní oxymetr Masimo SET(R) s měřením při pohybu a technologií Low Perfusion(TM)

Zadavatel: Marketwired, LP. | 9.1.2015 | Zdraví

Navštivte na veletrhu CES v Las Vegas stánek 73711 a staňte se svědky ukázek produktu na hranici života a smrti a na úrovni olympijského sportu, které vypovídají o tom, jak technologie MightySat dokáže zajistit přesné měření i tehdy, když jiné oxymetry selhávají

IRVINE, CA--(Marketwired / Pressweb - 5. ledna 2015) – Společnost Masimo (NASDAQ: MASI) dnes představila prstový pulzní oxymetr MightySat určený k osobnímu použití. Oxymetr MightySat umožňuje přesné měření nasycení krve kyslíkem a tepové frekvence i v případech, kdy jiné pulzní oxymetry selhávají(1), a je ideální pro ty, kteří chtějí mít k dispozici spolehlivá měření i za extrémních podmínek.

Nasycení krve kyslíkem (procento tepenné krve, na kterou je vázán kyslík) a tepová frekvence (počet úderů srdce za minutu) představují ukazatel účinnosti plic a srdce a stále častěji se měří pomocí prstových pulzních oxymetrů určených k osobnímu použití. Nicméně dosud nebyl k dispozici pulzní oxymetr odpovídající úrovni oxymetru Masimo SET(R), který umožňuje měření při pohybu a je vybaven pulzní oxymetrickou technologií Low Perfusion(TM) – stejnou technologií, jaká se každoročně používá u více než 100 miliónů pacientů ve špičkových nemocnicích po celém světě. Nyní již lidé nemusí pochybovat o tom, zda jim jejich pulzní oxymetr poskytuje přesná měření. Mohou se spoléhat na oxymetr MightySat s technologií Masimo SET®, který ve více než 100 nezávislých a objektivních studiích překonal všechny ostatní technologie pulzní oxymetrie díky výrazně nižším počtům nesprávných měření během pohybu a při nízké perfuzi (nebo nízkém průtoku krve) směrem k prstu.(1)

Oxymetr MightySat je k dispozici ve třech verzích, přičemž každá umožňuje měření nasycení krve kyslíkem (SpO2), tepové frekvence (PR) a perfuzního indexu (PI). Oxymetr je na baterie, vyznačuje se kompaktním designem, má velkou barevnou obrazovku, kterou lze otáčet za účelem zobrazení plethysmografické křivky v reálném čase anebo měření. Volitelná funkce bezdrátového přenosu technologií Bluetooth umožňuje zobrazení měření pomocí bezplatné aplikace, kterou lze stáhnout na mobilní zařízení s operačním systémem iOS a Android, a také možnost sledovat vývoj a předávat výsledky. Těm, kteří chtějí používat pulzní oxymetr k hodnocení jiné fyziologické dimenze, nabízí produkt MightySat, jako jediný prstový pulzní oxymetr na trhu, volitelně měření parametru Pleth Variability Index (PVI®), ukazatele dynamických změn indexu perfuze (PI), ke kterým dochází během jednoho nebo více cyklů dýchání.(2)

Mezi další standardní vlastnosti patří:

• Funkce Signal I.Q.® určená k hodnocení spolehlivosti měření
  • Odolný, lehký design vhodný pro použití i v náročných prostředích
  • Dlouhá životnost baterie – až 15 hodin díky dvěma standardním bateriím typu AAA
  • Dvouletá omezená záruka

Mezi ty, kteří do technologie pulzní oxymetrie Masimo SET® vkládají svoji důvěru a věří, že jim pomůže dosáhnout maximálního výkonu, patří i elitní sportovci. Stig Severinsen, držitel titulu Ph.D. v oboru lékařství, čtyřnásobný světový mistr v nádechovém potápění a držitel několika světových Guinnessových rekordů, a to včetně historicky nejdelšího zadržení dechu v délce 22 minut, který předvede produkt MightySat během zadržení dechu ve vodní nádrži o velikosti rakve během veletrhu CES v Las Vegas, ve dnech 6.-9. ledna ve stánku 73711, Tech West, Sands Expo.

Ve stánku společnosti Masimo se budete mít možnost setkat také s Dotsie Bausch, sedminásobnou mistryní USA v cyklistice, dvojnásobnou mistryní obou amerických kontinentů a stříbrnou medailistkou v cyklistice stíhacích družstev z londýnských olympijských her v roce 2012, která bude demonstrovat měření technologií Masimo SET® během tréninku olympijské úrovně.

„Tréninková příprava na extrémní rekordy za extrémních podmínek je vždy velice náročná,“ uvedl Severinsen, o kterém byl natočen nedávno speciální televizní pořad National Geographic, ve kterém použil technologii Masimo před nádechovým potápěním pod ledovou krou. „V takových situacích je neocenitelné mít možnost provést pomocí nejmodernějšího zařízení neinvazivní a přesné měření tepové frekvence a nasycení krve kyslíkem.

„Produkt MightySat od společnosti Masimo bych doporučil každému, kdo se zajímá o zdraví a fyzickou kondici – pochopení dějů uvnitř vašeho těla je pro zlepšování výkonu prvořadé,“ dodal.

Na veletrhu CES můžete také vyhrát autory podepsané knihy, spotřební zařízení zdravotnické techniky nebo další ceny, pokud se zúčastníte fotografické soutěže společnosti Masimo na sociálních médiích:

• Zveřejněte na sociálních sítích svoji fotografii se Stigem Severinsenem anebo Dotsie Bausch pořízenou ve stánku 73711, Tech West, Sands Expo
  • Použijte značku #CES2015 i #Masimo

Výherci budou oznámeni během dne.

MightySat lze zakoupit v obchodech Amazon U.S. a Amazon U.K. Informace o nákupu naleznete na adrese www.masimopersonalhealth.com.

Ve Spojených státech amerických je produkt MightySat určen ke sportovnímu a leteckému použití, není určen k lékařskému použití.
Android je ochranná známka společnosti Google Inc.

(1) Shah N., Ragaswamy H.B., Govindugari K., Estanol L.: Výsledky tří pulzních oxymetrů nové generace během pohybu a při nízké perfuzi u dobrovolníků (v angl. „Performance of Three New-Generation Pulse Oximeters during Motion and Low Perfusion in Volunteers“. J. Clin Anesth. Srpen 2012;24(5):385-91. Veškeré klinické studie jsou k dispozici na adrese www.masimo.com
(2) Využitelnost indexu PVI není v současné době známa a vyžaduje další klinický výzkum. Mezi technické faktory, které mohou index PVI ovlivnit, patří poloha sondy a pohyb pacienta.

O společnosti Masimo
Masimo (NASDAQ: MASI) je světová špička v oblasti inovativních neinvazivních monitorovacích technologií, které významným způsobem vylepšují péči o pacienty a pomáhají řešit „neřešitelné“ problémy. V roce 1995 se společnost uvedla na trhu pomocí technologie pulzní oxymetrie monitorování za pohybu i při nízké perfuzi, známé jako Masimo SET®. Tato technologie téměř eliminovala výskyt falešných výstrah a zlepšila schopnost pulzní oxymetrie pomáhat lékařům při rozpoznávání životu nebezpečných situací. V roce 2005 uvedla společnosti Masimo technologii rainbow ® Pulse CO-Oximetry™, která vedle monitorování SpO2 za pohybu a tepové frekvence umožňovala neinvazivní a soustavné sledování složek krve, které v minulosti vyžadovalo invazivní postupy: celkové množství hemoglobinu (SpHb®), obsah kyslíku (SpOC™), karboxyhemoglobinu (SpCO®), methemoglobinu (SpMet®), PVI® a perfuzní index (PI). V roce 2008 uvedla společnost Masimo systém Patient SafetyNet™, dálkový monitorovací bezdrátový lékařský systém umožňující nemocnicím předcházet odvratitelným úmrtím a zraněním v souvislosti s neúspěšným poskytnutím pomoci. V roce 2009 uvedla společnost Masimo technologii rainbow® Acoustic Monitoring™, vůbec první komerčně dostupné neinvazivní a nepřetržité monitorování zvukové frekvence dýchání (RRa™). Společnost Masimo byla založena v roce 1989 s cílem „vylepšovat výstupy pro pacienty a snižovat náklady na péči... uvedením neinvazivního monitorování na nová pracoviště a do nových aplikací“ (v angl. Improving Patient Outcome and Reducing Cost of Care … by Taking Noninvasive Monitoring to New Sites and Applications®). Další informace o společnosti Masimo a jejích produktech naleznete na adrese www.masimo.com.

Výhledová prohlášení
Toto tiskové prohlášení zahrnuje výhledová prohlášení podle definice uvedené v Článku 27A Zákona o cenných papírech (v angl. Securities Act) z roku 1933 a Článku 21E Zákona o burzách cenných papírů (v angl. Securities Exchange Act) z roku 1934 ve smyslu Zákona o občanskoprávních sporech v oblasti cenných papírů (v angl. Private Securities Litigation Act) z roku 1995. Tato výhledová prohlášení jsou založena na momentálních očekáváních týkajících se budoucích událostí, které na nás mohou mít vliv, a zahrnují rizika a nejistoty, které nelze snadno předvídat a které jsou z velké části mimo naší kontrolu a mohly by způsobit, že se budou skutečné výsledky významně a nepříznivě lišit od výsledků uvedených v našich výhledových prohlášeních, a to v důsledku různých rizikových faktorů souvisejících s produktem MightySat, a to včetně naší důvěry v průlomovou schopnost technologie pulzní oxymetrie Masimo SET® provádět měření za pohybu a při nízké perfuzi, a také dalších faktorů uvedených v oddílu „Rizikové faktory“ našich nejnovějších zpráv předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC), které lze bezplatně získat na webových stránkách komise SEC na adrese www.sec.gov. Přestože věříme, že očekávání uvedená v našich výhledových prohlášeních jsou racionální, nemůžeme vědět, zda se naše očekávání potvrdí. Na všechna výhledová prohlášení uvedená v tomto tiskovém prohlášení se v celém rozsahu výslovně vztahují upozornění uvedená výše. Důrazně vás proto žádáme, abyste se na tato výhledová prohlášení v nepřiměřené míře nespoléhali, neboť tato prohlášení vyjadřují stav výlučně k dnešnímu datu. Společnost se výslovně zříká jakékoli povinnosti nebo závazku aktualizovat, doplnit nebo objasnit taková prohlášení nebo „Rizikové faktory“ uvedené v našich nejnovějších zprávách předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC), ať už s ohledem na nové informace, budoucí události nebo jiné faktory, ledaže by to vyžadovaly příslušné právní předpisy týkající se cenných papírů.

Masimo, SET, Signal Extraction Technology, Improving Patient Outcome and Reducing Cost of Care... by Taking Noninvasive Monitoring to New Sites and Applications, rainbow, SpHb, SpOC, SpCO, SpMet, PVI jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Masimo Corporation.

KONTAKTNÍ INFORMACE

Kontakt pro média:
Mike Drummond
Masimo
(949) 648-2269 (mobilní telefon)
E-mail: mdrummond@masimo.com

Region: Svět

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com