Jste bez peněz? Zkuste rychlou online půjčku

Zadavatel: Aleš Bakla | 12.9.2014 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Zaměstnavatel se opozdil s výplatou? Přišel nečekaný výdaj, který jste zaplatili posledními financemi? Nebo byl provoz domácnosti tento měsíc nákladnější, a vy již nemáte peníze? To vše jsou naprosto běžné situace tuzemských domácností, které může pomoci vyřešit oblíbená rychlá půjčka do hodiny. Tedy abychom byli konkrétní, právě ta spadá do segmentu, který je nazývaný jako půjčky před výplatou.

Jaká je charakteristika těchto půjček?

Ačkoliv se o nich mluví stále častěji, ne každý o nich má ve všech případech jasno. V daném směru je třeba říci, že SMS půjčky, jak jsou také nazývány, jsou úvěrovými produkty, které se zaměřují na půjčování menších částek, obecně do 5 000 Kč. Jejich hlavní předností je poté možnost snadného získání, a to bez papírových žádostí, bez podepisování smluv, nebo i osobních návštěv. Nic neobvyklého není ani to, že není vyžadováno potvrzení o příjmu, nebo se při schvalování nenahlíží do registrů.

Vyberte si ze třech významných hráčů na trhu

Samozřejmě i tento trh má své velké a malé hráče. Pojďme si společně představit trojici těch větších, a v poslední době také těch oblíbenějších, kteří na trhu existují a jsou schopni vám a vašim požadavkům vyhovět, a zajistit vám možnost, jak rychle vyřešit své finanční problémy.

Kredito24

V případě tohoto poskytovatele půjčky se jedná o ryze českou společnost, zapsanou i v tuzemském obchodním rejstříku. To je pro mnoho lidí samozřejmě velké plus. Naopak velkým mínusem této společnosti je nutnost takzvaného registračního poplatku. Ten je součástí žádosti, a slouží k ověření bankovního účtu. Nutnost převést danou jednu korunu a počkat na její připsání tak celý proces schválení, který poté trvá pouze 15 minut, může značně zdržovat.

Jinak je samotná žádost poměrně standardního charakteru, pouze vyžaduje poměrně větší množství informací, než je v tomto segmentu typické. Ty se týkají například i vašeho zaměstnání, popřípadě orientační výše vašeho platu.

• Možnost půjčit si: 1 000 – 12 500 Kč
  • Termíny splatnosti: 1 – 30 dní
  • Rychlost vyřízení: 15 minut

CreditON

Druhým poměrně oblíbeným poskytovatelem je i výše uvedená společnost. Ta se pyšní již o něco rychlejším procesem, a to bez nutnosti registračního poplatku. Na druhou stranu jedno negativum bychom u společnosti přece jenom našli, a to povinnost podepsat smlouvu. A to v případě, kdy je výše naší půjčky vyšší, než 4 999 Kč. Smlouvu však stačí jednoduše vytisknout, podepsat a naskenovanou nahrát zpět do administračního rozhraní.

I u tohoto poskytovatele je třeba počítat s tím, že poskytované údaje budou detailnějšího charakteru, a taktéž jako v předchozím případě nechybí povinnost uvést své zaměstnání, nebo také výši příjmu. Naopak pozitivem je jistě to, že není třeba registračního poplatku.

• Možnost půjčit si: 500 – 20 000 Kč
  • Termíny splatnosti: 1 – 40 dní
  • Rychlost vyřízení: 30 minut

Zaplo

Třetím oblíbeným poskytovatelem je rozhodně i tato společnost. Ta oproti dvěma předchozím rozhodně nadchne tím, že samotná žádost je o mnoho jednodušší, a tak stačí základní údaje nutné pro identifikaci vaší osoby. Drobným negativem, které Zaplo má ve svém verifikačním procesu, je nutnost zasílat i naskenovaný nebo jinak ofocený doklad totožnosti, bez kterého není možné žádost schválit.

Další věcí, která může celý proces žádosti prodloužit, je nutnost zaslat onu registrační 1 korunu českou na jeden z vybraných účtů společnosti. Díky volbě správného účtu, ideálně v rámci stejné banky se může minimalizovat prodleva spojená se samotným připsáním. Poté už se naplno rozbíhá schvalovací proces, který je standardní, a to v řádu maximálně několika desítek minut.

• Možnost půjčit si: 1 000 – 12 500 Kč
  • Termíny splatnosti: 1 – 30 dní