Nábytek z palet je vhodný na zahrady i do interiéru

Nábytek z palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 6.8.2021 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Chcete si vybavit zahradu a posezení u grilu nábytkem, který není drahý, ale splňuje vaše nároky, aby byl praktický a z přírodního materiálu? Musí snášet déšť i pálivé slunce, a možná ho zapomenete na zahradě, když začne sněžit. Pak je výběr jednoduchý: Nábytek z palet. Je vhodný nejen na zahrady, ale státe častěji se objevuje i v interiérech. Obliba je pochopitelná. Je z kvalitního dřeva, je vzdušný a původní tvar palety umožňuje vyrábět nejrůznější sestavy. Z palety se zhotovují stoly, stolky, křesla, pohovky, věšáky, postele a nejrůznější dělící stěny.  

Nábytek z palet vychází ze standardní europalety

Nábytek z palet si oblíbili designéři. Tzv. europaleta má rozměry 1200 x 800 x 144 milimetrů, je vyrobena z listového nebo smrkového dřeva. Skládá se z jedenácti prken a devíti špalíků. Vše je spojeno 78 hřebíky. Norma stanovuje, které špalíky a prkna mají zkosené hrany a jak hluboko musí být hřebík zatlučen. Protože všechny europalety se vyrábějí stejný způsobem a mají dokonce i stejnou vlhkost, návrhářům se dobře projektují další tvary. Nábytek z palet se vyrábí nejen z nových dílů, ale také z použitých palet. Na nich je zajímavá barva použitého dřeva a jeho struktura.

Nábytek z palet lze lakovat i natírat barevnými nátěry

Nábytek z palet zaujme zejména cenou, ale i nápaditými tvary a konečnou úpravou. Někdy jej stačí jen nalakovat bezbarvým lakem, ale atraktivní jsou i různé barevné nátěry. Také se ukázalo, že díky své konstrukci jsou palety ideální například pro studentské postele. Stačí na zem položit paletu a na ní umístit kvalitní matraci. Taková postel dobře odvádí vlhkost z matrace a spolehlivě nahradí i drahé postelové konstrukce. Paletový nábytek nabízí například firma Europal Tůmovka. Vyrábí nejen klasický sortiment zahradního nábytku, ale také houpačky, postele, gauče, věšáky i vybavení pro restaurační zahrádky.  

 

Témata: nábytek z palet, paletový nábytek, nábytek z palety | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300