Ocelové profily jsou široce využívané zejména ve stavebnictví

Ocelové profily
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 25.5.2020 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Prakticky žádná větší stavba se neobejde bez kvalitní oceli, která se používá pro konstrukční a nosné díly. Ocelové profily, lidově nazývané traverzy nebo nosníky, slouží i k montáži konstrukcí nejen rodinných, ale i bytových domů, administrativních objektů, veřejných budov, průmyslových, skladových a obchodních hal. Je jich celá škála, protože se liší nejen tvarem průřezu, ale také rozměrem. Základními průřezy jsou tvary podle velkých písmen I, U, H, T a L. Další typy se liší podle délky jednotlivých ramen průřezu, například UPE, HEA.

Ocelové profily se dělí na otevřené a uzavřené

Ocelové profily, jak otevřené nebo uzavřené, jsou pro stavebnictví velmi žádané. S ocelí se dobře pracuje, je tvárná, velmi přesně lze popsat její vlastnosti, snadno se spojuje s jinými materiály, oproti tradičním stavebním prvkům má ocel při své nosnosti nízkou hmotnost. Ocelové profily umožňují zkrátit dobu výstavby, mají vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům i přírodním živlům a stavby z nich postavené mají dlouhou životnost. Uzavřené profily bývají samostatným sortimentem, lidově se nazývají jakly. Slouží také jako nosníky a často se z nich vyrábějí konstrukce do interiéru.

Mezi hutní výrobky patří také trubky, plechy a betonářská ocel

Ocelové profily patří do kategorie hutních výrobků. K nim se řadí trubky, plechy, tyčovina a betonářská ocel. Trubky se vyrábějí z ocelových polotovarů válcováním, svařováním nebo protahováním. Betonářská ocel jsou tyče se žebírkováním a také kari sítě, což jsou sítě svařené z různě silných žebírkovaných drátů. Obojí se přidává do betonu, aby se zvýšila jeho odolnost v tahu. Vzniká tak železobeton, který umožnil stavbu výškových budov a rozsáhlých vodních děl. Bez železobetonu by nebyly mrakodrapy ani vodní přehrady.

 

Témata: plechy, ocelové profily, profilová ocel, betonářská ocel, hutní materiál | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300