Reflexní prvky mohou zachraňovat život

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 29.3.2020 | Služby

Reflexní prvky nejsou pouze velice efektivní, ale rovněž bezpečnostní součástí oblečení. V některých případech je jejich využití natolik důležité že může rozhodovat nejen o bezpeční, ale dokonce i životě a smrti. Nepodceňujte pro význam a důležitost reflexních prvků.

Pracovní oděvy jsou jimi běžně vybaveny

Pokud se podíváte například na internetový obchod jako rucedozadu.cz, tak si všimnete že většinou profesionálních oděvů doopravdy reflexní prvky doplňují. Nejde jen o designové komponenty, ale především o bezpečnostní prvky s přidanou hodnotou.

Velice často jsou tyto prvky umístěné především na koncovkách našich končetin, tedy na špici rukávů a nohavic. Zcela pochopitelně se totiž jedná o místa, která jen v minimálním počtu případů schováváme. Naopak bývají neustále odkryta a díky tomu získává reflexní prvek mnohem efektivnější užití.

Reflexní vesta není ostuda

Pak přichází na řadu druhé téma, u kterého spousta lidí zcela nepochopitelně kroutí hlavami. To je nutnost a využitelnost reflexních vest. Pokud pracujete například na stavbě či v kamenolomu, tak jsou bezpečné pracovní oděvy a pracovní obuv jednoznačně vyžadovanou součástí pracovní výbavy.

Tento postřeh se ale jen minimálně věnuje profesionálním pracovníkům, ale naopak se jedná o rekreační a hobby veřejnost. Schválně nezmiňujeme pouze samotné kutily, pro které může být nošení občasnou zbytečností, ale v práci vám rozhodně překážet nebude a vy tak můžete fungovat s jasnými jistotami. Nutnost reflexních vest by lidé měli vnímat i při velké spoustě rekreačních a zábavních aktivit. Například pro cyklisty a běžce, kteří se pravidelně alespoň při přejezdu setkávají s veřejnou dopravou má být reflexní vesta nutností. Snad vás přesvědčí například německá studie věnovaná vestám na silnicích, která odhalila viditelnost ve špatných podmínkách o 50 metrů dříve!

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484