Seznamte se s dotací Nová zelená úsporám

Zadavatel: Seokonzult.cz | 5.10.2019 | Průmysl, energetika
Nová zelená úsporám

Plánujete na zimu vyměnit okna nebo zateplit dům, abyste výrazně ušetřili na energiích? Nebo chcete pořídit solární panely, abyste ještě využili posledního zbytku slunečních paprsků k tomu, abyste vytvořili solární energii? Mnozí lidé nad výměnou oken váhají, také se nechtějí pouštět do zateplení domu. Přece jen je to nákladné a zanedlouho tu jsou vánoční svátky, které jsou každým rokem velkým zásahem do financí. Naštěstí je tu dotační program Nová zelená úsporám, z něhož lze čerpat dotace právě na výměnu oken nebo třeba na zateplení domu.

Možná jste o dotačním programu Nová zelená úsporám už slyšeli, možná jste o něm doposud neslyšeli. V každém případě si ho pojďme představit, abyste i vy mohli snížit díky dotaci pořizovací cenu opatření, jež jsou nevyhnutelná a potřebná.

Co je to dotační programu Nová zelená úsporám

Dotace z dotačního programu Nová zelená úsporám je přímou podporou firmou jednorázového finančního příspěvku, který je udělován na základě pravidel programu Nová zelená úsporám. Financování celého programu probíhá přes státní rozpočet České republiky, finanční prostředky jsou spravovány a také poskytování Státním fondem pro životní prostředí České republiky.

Aktuálně již byla spuštěná poslední otevřená výzva, v rámci které je možné požádat o dotační prostředky. Poslední výzva bude otevřená do posledního dne roku 2021. Jestliže nevíte, jak na to, poradí vám Zelená dotace.

Mám vůbec nárok na získání dotace?

Ano, nárok na získání dotace má naprosto každý majitel, spoluvlastník nebo stavebník rodinných domů, jehož dům není zatížen exekucí nebo jiným závazkem vůči státu. Pakliže je dům financován hypotékou nebo třeba stavebním spořením, to je v pořádku, to ničemu nepřekáží.

Na co lze získat dotace?

Dotaci Nová zelená úsporám lze získat na několik věcí. Jak jsme zmínili, dotaci lze získat například na nová okna, fasádu, zateplení, na pořízení solárních panelů nebo třeba na výstavbu nízkoenergetického domu či pasivního domu.

Témata: dotace, nová zelená úsporám, zateplení domu | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Česká republika
info@seokonzult.cz