Ocelové profily se využívají pro stavbu konstrukcí

Ocelové profily se využívají pro stavbu konstrukcí
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 29.6.2019 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Kde všude se používají ocelové profily? Všude tam, kde je nutná pevná ocelová konstrukce. Ale proč ocel nahradila cihly nebo kámen? Pokud se stavělo pouze z cihel nebo kamenů, musely být sloupy nebo zdi tím větší, čím byla stavba vyšší a vážila více. Stejnou nosnost však zajistí podstatně subtilnější ocelový nosník. Místo metr silných zdí je dnes lehká ocelová konstrukce. Architekt vypočítá, jak silné stěny a jaký průřez bude vhodný podle hmoty celé stavby.  Ušetří se tím nejen množství materiálu, ale zvětší se užitná plocha a prostor. Stavby z ocelových konstrukcí jsou efektivnější.

Ocelové profily se vyrábějí válcováním za tepla i za studena

Ocelové profily jsou otevřené a uzavřené. Vyrábějí se ze surového železa procesem, při němž se snižuje obsah některých prvků, jako je síra, na druhé straně se přidávají další, například mangan, aby vznikla požadovaná kvalita oceli. Finálním opracováním, tedy válcováním za tepla či za studena se mění fyzikální vlastnosti těchto výrobků. Některé typy oceli jsou křehčí, jiné houževnatější či se lépe svařují. Otevřené  ocelové profily se rozlišují podle písmen I, U, H a T a jejich variant. Uzavřené profily, které se nazývají jakly, jsou čtvercového nebo obdélníkového průřezu.

Hutním materiálem jsou betonářská ocel, trubky a plechy

Hutní materiál nejsou jen ocelové profily. Do této široké kategorie patří také betonářská ocel. To jsou různě silné tyče a dráty. Typické je pro ně žebírkování, které umožňuje, aby se ocel pevně pojila s betonem. Dalšími výrobky jsou trubky. Dělíme je na svařované a bezešvé. Jsou určeny pro vedení kapalin a plynů. Vyrábějí se zejména válcováním za tepla i za studena a tažením. Hutním materiálem jsou také plechy, které se uplatňují při opláštění konstrukcí nebo zařízení a strojů. Ocel se využívá nejen u velkých stavebních konstrukcí pro výrobní haly, sklady a velkoobchody, ale i jako základ pro stavbu rodinných domků.

 

Témata: trubky, jakly, ocelové profily, hutní materiál, profilová ocel levně | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300