Experiment značky Tork odhalil klíč k efektivitě pracovních procesů v kuchyni

Zadavatel: Foxhunter s.r.o. | 10.9.2018 | Cestování, gastronomie
Autor fotografie:

Práce v kuchyni v restauraci může být velmi obtížná. Je tam horko, hluk, je to tělesně i duševně velmi náročné. Tým přední značky v oblasti hygieny a zdraví Tork® na základě výzkumu restauračních kuchyní zjistil, že pro přípravu špičkového jídla v co nejkratším čase se každá kuchyň snaží zavést pevný sled pracovních úkonů. Pokud je takový pracovní tok zaveden, kuchaři lépe spolupracují a dosahují lepších výkonů. Pokud se však tok pracovních úkonů naruší, začnou se objevovat problémy. Může tedy komplexní systém pracovních procesů za pomoci lepšího plánování a správných hygienických řešení zlepšit efektivitu v kuchyni? Aby to tým značky Tork zjistil, spojil se s Alanem Kinsellou, konzultantem v oboru optimalizace kuchyní, a ve frekventované restauraci uskutečnili „experiment s pracovními procesy“.

Pracovní tok zahrnuje všechny aspekty každodenních procesů restaurace – od rozbití prvního vajíčka k snídani po ozdobení posledního dezertu dne; od prvního přání dobrého jitra po poslední večerní stírání. Dobrý pracovní tok a investice do hygieny jsou nedílnou součástí fungování restaurace.

„Nejlepší způsob, jak popsat pracovní tok, je efektivita kuchyně. Kuchaři musí pracovat v prostředí, kde se kuchyní budou pohybovat s lehkostí. Svoji práci pak mohou dělat efektivně, a výsledkem je rentabilita a personál, který není vystavený stresu“, říká Alan Kinsella.

Alan a jeho tým celou kuchyň odshora dolů uklidili a na různá stanoviště nainstalovali produkty značky Tork, jako jsou zásobníky Tork Reflex™. Ty navíc rozmístili strategicky tak, aby zajišťovaly co nejlepší přístup k produktům pro otírání a čištění v době špičky. Vzniklo přehledné a hygienické prostředí, ve kterém je radost pracovat. Nové zásobníky na papírové utěrky Tork Reflex významně přispěly k efektivitě celkových pracovních procesů personálu. Díky novým funkcím, včetně otočné hubice a dávkování po jednotlivých útržcích, lze papír vyjímat pod jakýmkoliv úhlem a také se snižuje riziko křížové kontaminace, protože uživatelé se dotýkají pouze toho, co si vezmou. Boční otevírání, stahovací kryt zásobníku a indikátor potřeby doplnění zaručují velmi snadnou obsluhu při doplňování papíru.

„Doporučil bych umístit papírové ručníky do každé sekce kuchyně, včetně vchodu a východu – a do úrovně očí –, aby se mytí a utírání rukou stalo návykem,“ říká Simon Wood, majitel a hlavní šéfkuchař restaurace Wood Manchester a vítěz soutěže MasterChef UK v roce 2015.

S tím, jak času během provozní doby rapidně ubývá, musí být restaurační kuchyně na každý den co nejlépe připraveny. A pokud jsou pracovní tok, hygiena a efektivita v souladu, nemusí personál na dodržování vysokých hygienických standardů příliš myslet. Alan Kinsella to potvrzuje: „Musíme zajistit, aby byla hygiena na nejvyšší úrovni. Nejen, že to vytvoří správný sled pracovních úkonů, který pak zase dá personálu novou energii, ale udržování vysokých hygienických standardů v restaurační kuchyni znamená, že se z toho stane rutina, kdy personál provádí hygienické úkony, aniž by si to vůbec uvědomoval.“

Film z experimentu s pracovními procesy Tork >>> https://youtu.be/Gfa8-bNADU8

O experimentu: http://www.tork.cz/reflex

Další informace poskytne:

Petra BIACHE

petra.biache@foxhunter.cz

Experiment Tork - pracovní procesy a hygiena v kuchyni
Témata: hotelnictví, Restaurace, Tork | Region: ČR

Foxhunter s.r.o.

Přemyslovská 211/46
Kontaktní osoba: Petra Biache
petra.biache@foxhunter.cz
Obrázek uživatele foxhunter