Profilová ocel zabere méně objemu než tradiční zdivo

Profilová ocel náhrada tradičního zdiva
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 18.8.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Čím je stavba větší či vyšší, při použití tradičního nosného prvku – cihlové zdi, je nutné zvyšovat její objem, aby zvládla velké zatížení. To znamená, že stavba má široké zdi nebo masivní sloupy. Revoluci do stavebnictví přinesla až profilová ocel, která při podstatně nižším objemu a hmotnosti má několikanásobně větší nosnost. To se využívá při výstavbě průmyslových hal i výškových staveb. Montáž probíhá rychle, je jednodušší než zděná stavba, snadnější je i demolice takových objektů. Z profilové oceli se nejčastěji využívá I profil, ale obvyklé jsou také průřezy U, H, L a jejich délkové odvozeniny.

Profilová ocel – dá se stavět za každého počasí

Profilová ocel pro ocelové konstrukce má mnoho výhod. Z oceli se dá stavět za jakéhokoli počasí, tedy i v mrazech. Nízké teploty jsou limitující pro tradiční zděné stavby. Výstavba probíhá velmi rychle, délka nosníků se s milimetrovou přesností připraví v jiném provozu, díly se přivezou na místo a tam se svařují. Tloušťka nosných stěn je u ocelové konstrukce zhruba o 60 procent nižší než u tradiční stavby, takže podlahová plocha je větší a umožňuje získat větší manipulační prostor, nebo uskladnit více zboží, materiálu a strojů. Zda se pro nosníky zvolí I profil nebo další průřezy, závisí zejména na charakteru stavby a její hmotnosti.

I profil, stejně jako další průřezy se vyrábějí válcováním za tepla

Profilová ocel pro konstrukce se nově používá i pro stavby rodinných domů. Ukazuje se, že taková stavba je vzdušnější, dá se lépe zateplit a umožňuje efektivněji využít prostor. I profil, stejně jako nosníky dalších průřezů, se vyrábí válcováním za tepla. Použitá ocel má výbornou svařitelnost, ale nosníky se mohou spojovat také nýty či šrouby. Ocelové konstrukce se často využívají pro stavby v terénu, kde je nestabilní podloží. Ocelové haly se dají s použitím ocelových nosníků rozšířit, umožňují snadno měnit vnitřní dispozici. Profilová ocel o různém průřezu se dá dobře kombinovat.

Témata: profilová ocel, I profil, ocelové profily, hutní materiál, betonářská ocel | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2