Ocelové trubky zatím plastem nelze nahradit

Ocelové trubky nelze nahradit plastem
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.8.2018 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - I přes nástup kvalitních plastových materiálů mají ocelové trubky v nejrůznějších oborech své nezastupitelné místo. Používají se ve strojírenství, v energetice, v chemickém průmyslu i ve stavebnictví. Slouží pro vedení tekutin, plynu a vzduchu. Trubky patří do kategorie hutního materiálu a vedle betonářské oceli či ocelových profilů jsou velmi frekventovaným výrobkem pro nejrůznější využití. Jde o výrobky obřích rozměrů, například pro transport ropy, ale také o velmi přesné trubky v hydraulických systémech strojů či zařízení.

Trubky se vyrábějí válcováním, tažením nebo děrováním

Trubky se vyrábějí válcování za tepla i za studena na válcovacích stolicích. Dalšími výrobními technologiemi je děrování, lisování či protlačování. Rozlišují se na bezešvé a svařované. Svařované trubky se používají v méně náročných provozech, kde nemusí odolávat vysokému tlaku. Vyrábějí se válcováním za studena a za tepla z ocelového pásu, který se upraví do tvaru trubky a na svářecím automatu se svaří. Tento výrobek je vhodný pro různé konstrukce ve stavebnictví a průmyslu, pro odpadní roury a všeobecně pro méně namáhaná potrubí.

Bezešvé trubky se uplatní při výrobě hydraulických a pneumatických zařízení

Bezešvé trubky se vyrábějí válcováním, děrováním a tažením z ušlechtilé oceli a slouží v zařízeních s vysokými nároky na odolnost a preciznost zpracování. Obvykle se využívají v hydraulických a pneumatických potrubích. Jejich výroba je nákladnější než u svařovaných trubek. Uplatní se při vedení vody, ropy, nafty, oleje, plynu a vzduchu. Způsob zpracování má vliv i na využití. Například trubky vyráběné tažením za studena se využívají pro výrobu hydraulických a pneumatických válců, kdežto válcované za tepla nacházejí uplatnění při výrobě vstřikovacích trubek.

 

Témata: trubky, trubka, bezešvé trubky, trubky přesné, trubky z oceli, trubky levně | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300