Zbavte se strachu z létání

Zadavatel: Magieprirody.cz | 9.8.2018 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Přestože statistiky dokazují, že létání je zdaleka nejbezpečnější způsob přepravy, spousta lidí má z létání neodůvodněný strach. Létat se bojí v průměru každý čtvrtý člověk a u 10 procent je tento strach natolik silný že se dá hovořit o fobii. Panický strach z létání činí lidem potíže hlavně v době dovolených, kdy lidé cestují na větší vzdálenosti. Tento iracionální strach se řadí spolu s dalšími fobiemi, jako je strach z otevřených prostor pod souhrnný název agorafobie.

Jak překonat strach z létání

Fobie z létání může mít různé podoby, od lehké nejistoty na palubě letadla, přes pocity úzkosti až po stavy silné paniky. U Těžších forem strachu z létání se neobejdete bez pomoci odborníka. Strach z létání se dá omezit pomocí léků proti úzkosti, lepší je ale psychoterapie, která má trvalé účinky. Psycholog vám dokáže pomoci zbavit se úzkosti a pomocí psychoterapie snížit, nebo zcela odstranit nepříjemné pocity spojené s cestováním letadlem.

Psychoterapie v Praze

Jedním z odborníků na léčbu fobií je i Mgr. Tomáš Holcner, klinický psychoterapeut a psycholog Praha, který poskytuje léčbu fobií pomocí moderních psychologických metod, jako je kognitivně behaviorální terapie (CBT) nebo terapie EMDR, která dokáže odstranit úzkostné stavy vzniklé na základě předchozí traumatizující zkušenosti. Součástí psychoterapie jsou techniky k odstranění úzkosti, jako například diafragmatické dýchání, které vás zbaví úzkosti během letu a nalezení a odstranění spouštěčů úzkostných stavů.

Nenechte se omezovat iracionálním strachem

Uvědomte si, že překážky, které vám stojí v cestě, jsou pouze ve vaší mysli. Pomocí psychoterapie v Praze pod vedením zkušeného odborníka se dokážete zbavit neopodstatněných obav z létání a znovu získat kontrolu nad svou myslí. Pocit, že můžete kdykoli bez obav nasednut a užít si let, určitě za to stojí.

Obrázek uživatele Magieprirody.cz
marcol@email.cz