Víte, v jakém věku zvládne dítě různé prázdninové aktivity?

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 30.7.2018 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Kategoricky říct, v kolika letech je pro vaše dítě vhodná klouzačka, plavání s křidélky nebo aktuálně módní penny board. se samozřejmě nedá, protože to záleží na šikovnosti a nátuře každého konkrétního dítěte.

Ze zkušeností jednotlivých maminek a provozovatelů dětských aktivit jsme přesto dali dohromady orientační doporučení, se kterým sportem nebo činností v daném věku začít:

  • hraní na písku, kreslení křídou na chodník - od 1 roku
  • klouzání na klouzačce - od 1,5 roku
  • plastová motorka - 1,5 až 2 roky
  • plavání s kruhem/křidélky - od 2 let
  • kolo-odrážedlo - 2,5 až 3 roky
  • klasické šlapací kolo - od 3 let
  • kolečkové brusle, samostatné houpání na houpačce - od 5 let
  • penny board, samostatné plavání bez pomůcek - od 6 let

U žádné aktivity ovšem nezapomínejte na zvýšenou náchylnost k opruzeninám. „Pohyb na vzduchu je samozřejmě zdraví prospěšný, v létě ale mají děti větší náchylnost k opruzeninám. Víc se potí, následné zapaření a tření částí těla snadno způsobí, že narušenou pokožku zasáhne bakteriální nebo plísňová infekce,“ varuje MUDr. Jindřich Rutta, primář dermatologického oddělení Vojenské nemocnice v Brně.

Pro starší děti je možné doporučit na sportovní aktivity kvalitní funkční oblečení, které pomáhá kůži zbavovat potu. Žádnému z rodičů by v povinné výbavě neměl chybět vhodný přípravek pro případ, že už k opruzeninám dojde. „Vhodný je například Zitenax, který díky svému promyšlenému složení a zároveň příznivé formě krém-pasta dokáže opruzenou či narušenou pokožku spolehlivě ochránit. Neobsahuje parabeny ani parfémy a je bezpečný i pro velmi citlivou pleť malých dětí,“ doporučuje Marek Hochmann, šéf marketingu farmaceutické společnosti NextForce.

Nedávná anketa portálu Testovánonadětech.com ukázala, že přípravek proti opruzení jako prevenci používá sedm maminek z deseti.

::

NextForce obchodně a marketingově zastupuje zahraniční farmaceutické společnosti na českém a slovenském trhu. Specializuje se převážně na přípravky v oborech dermatologie, pediatrie a stomatologie, kromě prodeje zdravotnických prostředků, doplňků stravy a kosmetiky má bohaté zkušenosti i s marketingovou podporou preskripčně vázaných léků. NextForce také vyvíjí a vyrábí vlastní produkty, zejména kosmetický přípravek Zitenax určený pro péči o opruzenou pokožku dětí i dospělých.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024