Ocelové profily jsou základem nosných konstrukcí

Ocelové profily jsou základem nosných konstrukcí
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.7.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Pokud architekt vybírá pro stavební konstrukci ocelové profily, na výběr má více druhů. Jde o hutní výrobek nejčastěji o průřezu podle velkých písmen abecedy, tedy I, U, a H a jejich odvozenin podle délky ramen. Obecně jsou nazývány nosníky, protože většinou slouží jako podpěry pater, základových desek či pro svařování základové konstrukce a při výstavbě mostů. Vyrábějí se většinou za tepla na válcovacích stolicích a mají kvalitu ocele vhodnou ke svařování. Ocelové profily díky svému průřezu mohou být subtilnější, a přesto skvěle odolávají tlakových i tažnými silám, které se přenášejí konstrukcí.

Ocelové profily slouží především jako nosníky

Ocelové profily neboli nosníky se v současné době nejčastěji využívají při výrobě montovaných hal. Tyto objekty se skládají z rámových koster, které jsou svařované a připevněné šrouby nebo nýty. Tento systém je jednoduchý a umožňuje sestavit nejrůznější typy hal s různými rozměry. Nosnost takového nosníku však klesá s rozpětím haly. Pokud jsou šířky hal větší než 25 metrů, je vhodné použít podpěrné sloupy. Ty lze zhotovit ze silnostěnných jaklů nebo trubek. Další alternativou pro průmyslové či obchodní haly jsou samonosné montované konstrukce, které využívají odlehčené ocelové profily.  

Hutní materiál jsou nejen ocelové profily, ale i trubky či plechy

Ocelové profily patří mezi hutní materiál. Dalšími výrobky této kategorie jsou trubky, betonářská ocel, jakly či plechy. Plechy slouží k výrobě karosérií vozů či strojů nebo k opláštění budov. V současné době se plechy používají jak na střechy montovaných hal, tak i k jejich opláštění. Moderní systémy se zaměřují na předem vyrobené sendvičové panely, kde je izolační a zateplovací vrstva z vnější strany krytá plechem. Trubky jako další hutní materiál slouží k vedení tekutin, páry a plynů. Pokud jsou požadavky pro vedení média v tlakovém prostředí, používají se bezešvé trubky vyrobené z ušlechtilé oceli.

Témata: ocelové profily, profilová ocel, hutní materiál, betonářská ocel. trubky, kari sítě | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300