Posuvné brány – už nemusíte v dešti či horku vystupovat z auta

Posuvné brány
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.7.2018 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Je to opravdu pohodlné. Při vjezdu na váš pozemek nebo při výjezdu zmáčknete dálkové ovládání posuvné brány, ta se sama otevře, vyjedete a také se sama zavře. Už nemusíte vystupovat z vozu v dešti, při sněžení nebo za poledního žáru, když chcete otevřít vrata. Moderní vratové systémy umožnily komfortní obsluhu odjezdu a příjezdu k rodinným domům, do průmyslových či administrativních areálů. A to neznamená, že jsou méně bezpečné, spíše naopak. Posuvné brány vyžadují pevnou konstrukci i dokonalé uzamčení. Mají i senzory, které reagují na přítomnost osoby, která by mohla být uzavíranou bránou ohrožena.   

Posuvné brány se dělí na samonosné a pojezdové

Posuvné brány se dělí na samonosné a posuvné brány pojezdové. Oby typy potřebují prostor na jedné straně vjezdu, kam se brána při otevírání vysouvá. Pojezdová brána má vodící kolejnici umístěnou pevně v zemi, po které se křídlo brány posunuje. Není proto nutné budovat tak pevnou základnu pro sloupky jako například u samonosných bran. Je však potřebné kolejnici občas očistit od smetí či od sněhu, aby se kolečku nebránilo v pohybu. Tato péče opadá při výběru samonosné brány. Křídlo, které se pohybuje zhruba osm centimetrů nad terénem, drží pevná základna. Tento typ posuvné brány je bezúdržbový.

Místa u vjezdu šetří teleskopická nebo skládací vrata

Pokud u vjezdu k objektu nebo areálu není dostatek místa na jedné straně, například vjezd lemují pevné objekty, musí se zvolit jiný typ posuvné brány. Jsou jimi například skládací či teleskopická vrata. Skládací vrata umožňují, aby se křídla při otevírání skládala na sebe a tím ušetřila okolní prostor. Buď se skládá jedno křídlo, nebo u velkých vjezdů obě křídla. Teleskopické brány jsou uzpůsobeny tak, aby se křídla zasouvala za sebe. Všechny posuvné brány mají elektrický pohon s řídící jednotkou, která reaguje na elektromagnetické impulsy z dálkového ovladače nebo mobilního telefonu.  

 

Témata: posuvné brány, brány, branka, vrata, posuvná vrata | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300