Masážní techniky a jejich blahodárné působení na naše tělo

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 11.7.2018 | Zdraví

Masáž jako speciální procedura využívá nejrůznější masážní techniky, které zlepšují jak fyzické zdraví člověka, tak i stav jeho duševní stránky. Její působení na náš organismus je více než kladné, dochází díky ní ke zvýšení výkonnosti člověka, zejména u sportovců.

Masážní techniky a 5 jejich pozitivních dopadů na člověka

Také napomáhá k regeneraci člověka, pokud si jedinec prošel náročným dnem a je fyzicky či psychicky vyčerpán. Má i velký dopad na psychiku, protože:

· uklidňuje

· snižuje napětí a stres

· zlepšuje spánek

· odstraňuje únavu

· přispívá k léčení organismu nebo k jeho doléčování po onemocnění

Samozřejmě nám prospívá i vzhledově, příkladem může být kosmetická nebo celulitidová masáž, která využívá nejrůznější techniky, nejúčinnější z nich je lymfodrenáž.

Účinek masáže pod lupou

Pokud bychom se měli zaměřit na její účinek podrobněji, tak masáž jako taková zlepšuje prokrvení kůže, zrychluje metabolismus, přísun živin a obranných látek člověka. Kůže se stává odolnější a dochází k menší tvorbě vrásek. Také napomáhá ke zlepšení pohyblivosti kloubů a vzhledem k tomu, že působí na nervová zakončení v kůži, tak podporuje i činnost vnitřních orgánů.

Hlavním cílem je cítit se pohodlně a relaxovat

Relaxaci napomáhá poloha těla, kdy masírovaný leží tak, že má ruce podél těla. Při masáži břicha by měl mít pokrčené nohy v kolenou, uvolní se tak břišní svaly a hmaty maséra nepůsobí bolest.

Vcelku nová pro Vás může být zpráva o Českočínském centru, které využívá tradiční čínskou medicínu za pomoci řady masáží. Centrum má pomáhat zejména pacientům s chronickými bolestmi.

Jedná se tedy o proceduru, při které si odpočine Vaše fyzická stránka, ale i Vaše mysl. Napomáhá tělu a z hlediska zdraví je velice přínosná. A co si Vy myslíte o jejím přínosu na naše tělo? Napište nám do komentářů.

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10
190 00 Praha 9
Česká republika
info@topranker.cz
Tel: +420 775 060 843