Masážní techniky aneb masáž hlavy jako zbraň proti migréně

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 11.7.2018 | Sport, volný čas, zábava

Je známo, že různorodé masážní techniky působí relaxačně ba i ozdravně na lidský organismus. Proto není divu, že samotná masáž hlavy může ovlivnit její bolesti, zabránit migrénám nebo i napomáhat proti stresu a depresím.

Masážní techniky – nejlepší 3 hmaty pro účinnou masáž hlavy

Existuje efektivní trojice masážních hmatů, které jsou pro maséry začátečníky poměrně jednoduché.

· Vytírání krouživé

· Tepání

· Napínání pokožky

Výhody masáže hlavy

Velkou výhodou je fakt, že můžete zůstat úplně oblečení. Proto je také vhodná pro osoby, které mají problém s intimitou u klasických masáží. Za pozitivum lze pokládat i to, že může být prováděná kdekoliv v sedě.

Nejdůležitější radou pro začátek je uvolnit se. Také může relaxaci napomoct klidná hudba.

První způsob, kdy krouživými pohyby palce přejíždí masér po hlavě od temene k týlu, se nazývá vytírání krouživé. Další hmat je tepání a používáme při něm bříška prstů, která dopadají na povrch hlavy v pravidelném a rychlém tempu, střídavě do čelu přes temeno k týlu. Při posledním hmatu položíme ruce na spánkovou oblast, vyvíjíme mírný tlak na spánkovou oblast. Dochází tak ke skrčování a napínání pokožky. Tento způsob můžeme aplikovat i na čele nebo na týlu.

Masáž hlavy se poprvé objevila v Indii před více než 1000 lety

Indické matky ji většinou prováděly na svých dcerách a využívaly při tom nejrůznější olejíčky, nejčastěji kokosové a olej z podmáslí, aby jejich dcery měly krásnější vlasy. Nyní se s nabídkou masáže hlavy setkáte v Indii téměř v každém kadeřnictví.

Největším plusem masáže hlavy je zejména to, že si ji můžeme zkoušet sami na sobě. Máte zájem o podrobnější informace k automasáži hlavy? Tak jen do toho! Samozřejmě nám napište do komentářů, jak jste uspěli.

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10
190 00 Praha 9
Česká republika
info@topranker.cz
Tel: +420 775 060 843