Testováno na dětech: jak bojovat s opruzeninami

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 22.6.2018 | Zdraví

„Když nesmíme testovat na zvířatech, vyzkoušíme to rovnou na dětech!“ poznamenal nedávno šéf marketingu přípravku Zitenax. Testování dalo dohromady i pár praktických rad proti opruzeninám, které se teď, v horkém letním počasí, mohou hodit.

Praha (Pressweb) - Na začátek je možná důležité upřesnit úvodní větu. Samozřejmě jde o nadsázku! Nejedná se o testování neregistrovaného přípravku, ale o shromáždění a sdílení praktických zkušeností maminek, které aplikovaly přípravek při výskytu nebo riziku vzniku opruzenin u svých dětí. Zitenax je kosmetický přípravek určený pro péči o opruzenou pokožku, čímž trpí převážně děti, a tak „testování na dětech“ byl celkem pochopitelný krok.

Prostřednictvím stejnojmenného specializovaného portálu www.testovanonadetech.com poskytl výrobce Zitenaxu vzorky maminkám s dětmi do dvou let, které krémpastu vyzkoušely a ohodnotily ji poměrně vysokou známkou 95 %.

V rámci testování se maminky mohly svěřit i se svými dalšími osvědčenými recepty, jak bojovat s opruzeninami. „I když jako výrobce samozřejmě doporučujeme náš přípravek, některá z obecných doporučení se mohou maminkám hodit“ říká Marek Hochmann, šéf marketingu Zitenaxu.

Nejčastější radou, která asi nikoho nepřekvapí, bylo často dítě přebalovat a přitom ošetřit jemnou pokožku vhodným přípravkem, promazávat i preventivně. „Na druhou stranu bychom se divili, spousta dětských lékařů potvrdí, že mnohá maminka považuje současné plenky i krémy za zázračné a nechává v nich dítě v podstatě nepřetržitě,“ uvádí Marek Hochmann. Součástí správné hygieny by mělo být i „větrání“ – nechávat častěji pokožku dítěte na vzduchu bez pleny.

Po některé z alternativních metod se dá sáhnout právě na cestách, pokud nemáte po ruce speciální přípravek – hodně často maminky používají koupel v zeleném čaji či v heřmánku. „Velmi dobrou variantou je i koupel nebo omývání řepíkem. Společně se Zitenaxem jde o účinnou kombinaci v boji proti opruzeninám," uvádí magistra Pavla Horáková z Lékárny.cz, kde vede tým lékárníků poskytujících rady zákazníkům prostřednictvím online chatu.

Před čím maminky varují, je používání vlhčených ubrousků, parfemovaných zásypů nebo mýdel. „Důvodem jsou časté vyrážky na zadečcích miminek způsobené používáním vlhčených ubrousků. Zásypy v oblasti plenek vytváří tvrdé hrudky, které mohou jemnou pokožku zadečku více dráždit,“ varuje lékárnice Pavla Horáková.

Další výhodou Zitenaxu je skutečnost, že neobsahuje ani parfémy, ani kontroverzní parabeny. Krémpasta vyvinutá českými farmaceuty a dermatology má vyvážené a promyšlené složení, obsahuje pouze osm složek! Těmi, které přinášejí největší užitek a které dávají Zitenaxu jeho vysokou účinnost, jsou chlorhexidin diglukonát, zavedená a prověřená látka s výrazným a širokospektrálním antimikrobiálním efektem bez rizika vzniku rezistence, a oxid zinečnatý, který má prokazatelné hojivé a protizánětlivé vlastnosti. Ve spojení s třemi zvláčňujícími a hydratujícími složkami přináší maximální efekt při minimalizaci rizika alergické reakce u dětí s citlivou pokožkou.

Z vyjádření maminek také vyplývá, že 70 % používá krém i jako prevenci.

::

NextForce obchodně a marketingově zastupuje zahraniční farmaceutické společnosti na českém a slovenském trhu. Specializuje se převážně na přípravky v oborech dermatologie, pediatrie a stomatologie, kromě prodeje zdravotnických prostředků, doplňků stravy a kosmetiky má bohaté zkušenosti i s marketingovou podporou preskripčně vázaných léků. NextForce také vyvíjí a vyrábí vlastní produkty, zejména kosmetický přípravek Zitenax určený pro péči o opruzenou pokožku dětí i dospělých.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024