Hutní materiál je také jakl

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.6.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Kde všude se používá hutní materiál? Je to strojírenství, automobilový průmysl, zemědělství, stavebnictví a další obory, kde je součástí výrobku ocel. Známá je například profilová ocel, z níž se vyrábějí konstrukce pro exteriéry a interiéry. Je o profily, které v průřezu tvoří velká písmena I, U, T, H a odvozeniny s různě dlouhými rameny. Pokud je profil uzavřený, výrobek z ocele se nazývá jakl nebo jekl. Obvyklé uzavřené profily jsou čtvercový a obdélníkový. Jejich tloušťka pak určuje využití – buď pro lehké konstrukce, nebo pro těžké.

Hutní materiál jakl se uplatní při stavbě velkých průmyslových i skladových hal

Uzavřený ocelový profil -  jakl může být tenkostěnný nebo silnostěnný. Silnostěnný hutní materiál jakl se uplatní při budování robustních venkovních konstrukcí skladových a prodejních hal, průmyslových objektů či budov. Tento hutní materiál musí být dobře svařitelný. Zhotovují se z něho sloupky i příčníky konstrukcí, které se ukotví do betonové patky. Opláštění může být z nejrůznějšího materiálu jako nezateplené či zateplené. Pro zateplení se na konstrukce používají také již hotové sendvičové desky. Stavba takového objektu probíhá velmi rychle a efektivně.

Nejen jakl, ale také trubky, betonářská ocel, plechy a profily

Hutní materiál je nejen jakl, ale i další výrobky, například trubky, plechy, profilová a betonářská ocel. Vyrábějí se válcováním za tepla i za studena, dále tažením, vytlačováním a svařováním. Při zpracování oceli dochází k změně vnitřní struktury ocele a zvyšuje se odolnost konečného výrobku. Využití oceli je mimořádně široké. Například betonářská ocel slouží k výrobě železobetonu. Beton je mimořádně odolný vůči tlaku, ale chybí mu odolnost proti tažným silám. Tu mu dodává ocel, která je mnohonásobě odolnější. Výsledný materiál – železobeton byl požehnáním pro náročné stavebnictví.

Témata: betonářská ocel, hutní materiál, kari sítě, betonářská ocel cena, hutní materiál levně | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2