Kuchyňské vybavení ze silikonu vám šetří čas i peníze

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 5.6.2018 | Reality, bydlení

Kvalitní kuchyňské vybavení ovlivní výsledek kuchařských snah. Aby bylo vaření spíše zábavou, a ne dřinou už není jen sen.

Kuchyňské vybavení – Normy, které musí splňovat

Při výběru kuchyňského vybavení je důležité mít na mysli hned několik skutečností – a to kvalitu, funkčnost a praktičnost, zdravotní nezávadnost, a v neposlední řadě také dlouhou životnost. Pojďme se podívat na materiál, který tyto podmínky splňuje.

Silikon nejen ve zdravotnictví

Silikon je čím dál tím populárnějším materiálem pro výrobu kuchyňských potřeb. Co vše se dá ze silikonu vyrobit? Všemožné formy na pečení, zapékací mísy, vály a válečky, vařečky, stěrky a mašlovačky, ale také podložky, chňapky, pokličky a mnohé další.

Jaké vlastnosti činí silikon tak oblíbeným?

Skladnost

Dá se složit i srolovat a vždy se vrátí do původního tvaru. Tím také zabírá minimum místa.

Vysoká odolnost vůči vysokým i nízkým teplotám

Silikon je mimořádně odolný vůči vysokým i nízkým teplotám, vydrží teploty od -40 až do 280°C. Proto se z něj vyrábí nejen tak známe formy na pečení, ale také například formy na led.

Tepelná vodivost

Další skvělou vlastností silikonu je jeho vysoká tepelná vodivost díky čemuž se pokrmy ve formách ze silikonu upečou rychleji při nižších teplotách, a tím šetří energii a také čas.

Nepřilnavost

Jedná se o nepřilnavý materiál, není tudíž nutné formy ze silikonu vymazávat a vysypávat. Díky tomu se pečení stává nejen jednodušším, ale navíc také zdravějším.

Snadná údržba

Údržba silikonového nádobí je velmi snadná – stačí jej jen opláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Je také vhodné i do myčky.

Jaké další skvělé vlastnosti a využití má silikon?

Nízká cena

Příznivá je i jejich nízká cena. Například formu na bábovku seženete přibližně do 150 Kč.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10
190 00 Praha 9
Česká republika
info@topranker.cz
Tel: +420 775 060 843