Kuchyňské vybavení – Co vám rozhodně nesmí chybět

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 5.6.2018 | Reality, bydlení

Zařizujete své první bydlení a přemýšlíte, jaké kuchyňské vybavení by se vám mohlo hodit? Bez čeho se zpočátku neobejdete a co vám vaření usnadní?

Kuchyňské vybavení – jen umět vařit nestačí

Kvalitní kuchyňské vybavení je pro vaření nepostradatelné. Vybírejte funkční a praktické kousky, které jsou zároveň ze zdravotně nezávadného materiálu a mají dlouhou životnost.

Hrnec a nůž

Dobré hrnce a kvalitní, ostré nože jsou základem, bez kterého neuvaříte.

Nespornou výhodou jsou sady hrnců na univerzální použití na různé typy vařičů – můžete s nimi vařit na plynu, elektrice i na indukci.

Jak si vybrat správný nůž? Nože můžete volit keramické nebo nerezové, s plastovou či dřevěnou rukojetí a na různé použití (na ovoce a zeleninu, maso, pečivo atd.). Hitem poslední doby jsou keramické nože, které jsou velmi oblíbené mezi vyznavači zdravého životního stylu, jelikož neničí vitaminy v potravinách a nezanechávají na jídle kovovou pachuť. Ostré vydrží i několik let, nemusíte se tudíž pravidelně starat o jejich broušení.

Pánev

Pánve jsou také nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.

Jak vybrat správnou pánev? Trendem moderní doby jsou pánve s keramickým či mramorovým povrchem, které díky svému nepřilnavému povrchu velmi usnadní vaření.

Co by se vám ještě mohlo hodit

Z dřevěného sortimentu jsou to zejména různé vařečky, pak také prkénka, a pokud nejen vaříte, ale i pečete, tak také vál a váleček.

Z kovových poté hlavně škrabky, naběračky, struhadla a cedníky.

Velmi oblíbené jsou kuchyňské pomůcky ze silikonu, nejčastěji se jedná o stěrky a mašlovačky, formy na pečení, vály a pečící podložky. Silikonové pomůcky se vyznačují vysokou teplotní odolností a formy na pečení není nutné, ba dokonce ani vhodné, vymazávat a vysypávat, pečivo z nich lze snadno vyklopit. Navíc tepelná vodivost silikonu umožňuje při stejných teplotách péct kratší dobu, čímž šetří čas a energii.

Skvělý kulinářský zážitek začíná prostřeným stolem

Dnes snadno vyberete ze spousty barevných motivů talířů, příborových sad, hrníčků a skleniček. Ať už máte rádi pestré barvy a vzory, nebo jednoduchou eleganci. Jíme i očima a to, jak je jídlo naservírováno, ovlivní, jak si jej vychutnáme.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10
190 00 Praha 9
Česká republika
info@topranker.cz
Tel: +420 775 060 843