Elephone S8 – Bezrámečkový telefon poměrně mladého čínského výrobce

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 24.4.2018 | Telekomunikace, IT

Elephone S8 je novým modelem stejnojmenné čínské značky mobilních telefonů, která byla založena v roce 2006. Zařízení značky Elephone se mimo jiné vyznačují také příznivou cenou. Řada Elephone S je tvořena dvěma telefony – Elephone S7 a Elephone S8, které jsou však poněkud odlišné, zejména vzhledově.

Elephone S8 a jeho základní charakteristika

Prvním základním znakem telefonu je rozhodně jeho zpracování. Šestipalcový Full HD displej od výrobce Sharp má bezrámečkové zpracování, s rozlišením 2560 x 1440, tedy 403 pixelů na jeden palec. Poměr obrazovky k tělu telefonu je přesně 92,4 %. Uprostřed spodní strany displeje je tlačítko Domů, které stejně jako u Elephone S7 slouží zároveň i jako čtečka otisků prstu. Zadní strana je lehce zakřivená a lesklá. Telefon má pouze USB typu C, nikoliv Jack 3.5 mm, který je obvykle používán pro připojení sluchátek. Konstrukce telefonu je tvořena hliníkem a váží přibližně 195 gramů. Společnost Elephone si zakládá na tom, aby zobrazení telefonu ve videích bylo realistické, nikoliv vytvořené v grafickém programu na základě nejčastěji 3D modelu, kryty a pouzdra pro iPhone 6.

Nabídka barevných zpracování se však u Elephone S8 a Elephone S7 liší. Oba telefony nabízí modrou a černou variantu. Elephone S8 k těmto barvám přidal i červené zpracování, zatímco starší Elephone S7 vsadil na zelené a zlaté barvy.

Co se obecné charakteristiky týče, Elephone S8 funguje na operačním systému Android, konkrétně verze 7.1.1. RAM má kapacitu 4 GB, ROM 64 GB, telefon tedy poskytuje úložiště o velikosti téměř 70 GB. Přední selfie kamera má rozlišení 8 MP, zadní 21 MP. Telefon má baterii typu Li-Polymer o kapacitě 4000 mAh, takže telefon vydrží na jedno nabití minimálně 24 hodin používání. Lze využít také rychlého nabíjení. Telefon je vybaven také výkonným desetijádrovým procesorem společnosti MediaTek.

Vybavení telefonu, zajímavosti a vychytávky

Telefon je vybaven nejnovější technologií E-Touch 2.0, která umožňuje odemknout telefon otiskem prstu i v horších podmínkách, například když má uživatel mokré či špinavé ruce.

A co Elephone U Pro?

Novinkou společnosti Elephone není jen Elephone S8. na který jsem směřovala většinu pozornosti, ale také Elephone U Pro, který se u nás začal prodávat na počátku roku 2018. Je vybaven také bezrámečkovým displejem, zadní strana má také typické „S8 provedení. Hlavní změnou u Elephone U Pro je 5,99palcový Full HD+ AMOLED zakřivený displej s designem 3D skla. Poměr displeje a telefonu se o kousek snížil (na 87%), jelikož je u něj zachován i vrchní rámeček, ne jen ten spodní s tlačítkem Domů, jako tomu je u Elephone S8. Elephone U Pro však zmíněné tlačítko nemá, a tak byla funkce odemknutí telefonu otiskem prstu přesunuta na zadní stranu telefonu. Novější model také nabízí metodu odemknutí telefonu obličejem majitele, tzv. „Face unlock“. Navýšila se také vnitřní paměť – 6 GB RAM a 128 GB ROM. Na druhou stranu, Elephone U Pro je přibližně o 4 tisíce dražší, než Elephone S8, což jsem rozepsala níže.

Ceny zmíněných modelů na českém trhu

· Elephone S8

Na Štědrý den, 24. 12. 2017, stál telefon 7 450 Kč. Poté se během téměř půl roku cena vždy o 100 až 200 Kč snížila či zvýšila. Nyní (duben 2018) se cena ustálila průměrně na 7 300 Kč s tím, že černé barevné provedení telefonu je o něco levnější, než červená a modrá varianta.

· Elephone S7 a S7 mini

Tento telefon se už na českém trhu neprodává. Elephone S7 a jeho menší varianta S7 mini se začaly prodávat v listopadu 2016 a cena začínala na přibližně 3 700 Kč. Recenze tohoto telefonu.

· Elephone U Pro

Tento model je ze tří typů, které jsem uvedla ve srovnání, tím nejdražším a také nejnovějším. Na českém trhu se objevil v lednu 2018 a nyní se prodává za 11 590 Kč.

Zajímavým modelem je také Elephone P8000, o kterém si můžete přečíst na této stránce.

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10
190 00 Praha 9
Česká republika
info@topranker.cz
Tel: +420 775 060 843