Drtivá většina lékařů je proti zmírnění "protikuřáckého" zákona

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 19.4.2018 | Zdraví

Praha (Pressweb) - 19. 4. 2018: Ve středu Ústavní soud rozhodl, že zákaz kouření v restauracích vyplývající z takzvaného protikuřáckého zákona není protiústavní. V pátek se poslanci chystají projednávat návrh na zmírnění tohoto zákona. Osm z deseti lékařů je jednoznačně proti.

Vyplývá to z online dotazování, které mezi lékaři a farmaceuty uskutečnila elektronická univerzita EUNI.cz - 81 % respondentů je proti jakémukoli zmírnění zákona, jenom 19 % dotázaných souhlasí s tím, že dospělí lidé by měli i bez zákona být schopní sami vyhodnotit kouření jako zdraví škodlivé.

„Nikdo ze zdravotnických odborníků přitom nezpochybňuje, že kouření je škodlivé, pouze pětina z nich má pochybnosti o omezování provozovatelů restaurací, když přitom výroba a distribuce tabákových výrobků zůstává legální,“ vysvětluje Dagmar Dolinská, vedoucí projektu EUNI.cz.

::

Elektronická univerzita EUNI.cz je e-learningový projekt celoživotního vzdělávání určený lékařům, lékárníkům, zdravotním sestrám, farmaceutickým asistentům a dalším nelékařským zdravotnickým profesionálům. Odborně garantované informace z medicínských oborů nabízí již od roku 2006. Provozovatelem elektronické univerzity je skupina Pears Health Cyber.

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3