BILSTEIN CEE v Česku o čtvrtinu zvýšil obrat, investuje do dalšího růstu

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 11.4.2018 | Průmysl, energetika

Králův Dvůr (Pressweb) - 11. 4. 2018: O čtvrtinu vyšší obrat při šestiprocentním růstu výroby dosáhla loni králodvorská válcovna. V letošním roce chystá další investice ke zvýšení výrobní kapacity.

Obrat tak loni vzrostl na 1,141 miliardy korun, výroba dosáhla 52 871 tun pásové oceli válcované za studena. Hrubý zisk před zdaněním ve výši 61,3 milionu korun odpovídá hospodářskému výsledku předminulého roku.

Loni v červnu firma spustila do provozu další tři žíhací pece. „Dodatečnou kapacitu jsme dokázali ihned umístit na trh v podobě zvýšeného prodeje výrobků s vyšší přidanou hodnotou,“ komentuje výsledky Peter Uhrík, předseda představenstva BILSTEIN CEE. Firma je stavebně připravená na rozšíření kapacity žíhacích pecí ze stávajících sedmi na cílových dvanáct.

V současnosti firma ukončila výběrové řízení na dodavatele balicí linky - stane se jím společnost Tilgert Walzwerkmaschinenbau GmbH. Investice v hodnotě kolem 90 milionů korun kromě samotného zařízení balicí linky a rekonstrukce dvou výrobních hal bude znamenat i výrazný zásah do interní logistiky – což přinese zlepšení bezpečnosti práce a kvality na poslední výrobní operaci.

Letos se BILSTEIN CEE v Česku připravuje na nejdůležitější investici v novodobé historii – jde o nový válcovací agregát, který vyjde zhruba na 400 milionů korun. „Od nového kvarta očekáváme nejenom posun k náročnějším materiálům, ale také zvýšení kapacity závodu až na 80-90 tisíc tun ročně. Naši zákazníci už dnes mají zájem nové materiály nakupovat,“ říká šéf představenstva Peter Uhrík.

::

BILSTEIN CEE a.s. je tradiční český výrobce pásové oceli válcované za studena, jejíž výroba v Králově Dvoře začala v roce 1938. Firma produkuje zhruba 50 tisíc tun pásů ročně s cílem zvýšit výrobu na 80 tisíc tun. Zaměstnává 165 lidí a je součástí německé BILSTEIN GROUP. Skupina má zhruba třetinový podíl na celoevropském trhu, který představuje asi 2,2 milionů tun oceli.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024