Divadlo Kámen pořádá workshop scénického minimalismu

V neděli 8. dubna Divadlo Kámen pořádá další workshop scénického minimalismu, který povede umělecký šéf a režisér divadla Petr Odo Macháček.
Zadavatel: Divadlo Kámen | 3.4.2018 | Kariéra, vzdělávání
Divadlo Kámen: workshop
Autor fotografie:
Divadlo Kámen

Praha (Pressweb) - V neděli 8. dubna Divadlo Kámen pořádá další workshop scénického minimalismu, který povede umělecký šéf a režisér Petr Odo Macháček spolu s několika kamennými herci. Workshop nabízí kromě seznámení se s divadelním minimalismem především nahlédnutí do poměrně vzrušujícího způsob existence na jevišti.

Petr Odo Macháček a Divadlo Kámen dlouhodobě a systematicky pracují s prvky scénického minimalismu, minimalistickým herectvím, minimalistickou akcí a jejím „obsahem“, osvobozením od zjevných významů, „pouhým“ bytím na jevišti. Workshop nabídne účastníkům seznámení se s těmito principy. Na vlastní kůži si vyzkouší, jaké například je existovat v prostoru staticky sám, s druhým člověkem, jak se celá situace mění s nepatrným pohybem ruky nebo s některou „převratnou „akcí – například pootočením se o 90°.

„Není potřeba mnoho dělat, aby se mnoho dělo. Chceme zájemcům ukázat, že zajímavou situaci lze vytvořit i minimálními prostředky. I když se toho na jevišti děje pro oko velmi málo, může vzniknout intenzivní a zajímavé působení. Nejen pro diváka, ale i pro samotného herce. Chceme zájemcům nabídnout zkušenost s netradičně pojatým způsobem herectví a vnímání divadla a zároveň jim ukázat, že i s těmito prostředky lze pracovat v uceleném představení nebo improvizaci. Mimochodem, krátké minimalistické představení si účastníci na konci workshopu zahrají,“ říká Petr Odo Macháček.

Seminář M jako Minimalismus povede letos Petr Odo Macháček i na festivalu Jiráskův Hronov 2018. Zájemci budou mít možnost zabývat se jím intenzivně po celý týden.

Více o workshopu:

http://divadlokamen.cz/workshop_minimalismus_duben_2018

Témata: vzdělávání | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Divadlo Kámen

Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Kontaktní osoba: Helena Macháčková
helena.hedvika@divadlokamen.cz
Obrázek uživatele Divadlo Kámen
Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry... vice ›
Divadlo Kámen
Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Česká republika
info@divadlokamen.cz
Tel: +420 606 167 399, 606 604 875