Spolehlivé přístroje pro EKG

Přístroje pro EKG
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 17.1.2018 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Kdy se používá měření EKG? Je to vždy, když si pacient stěžuje například na dušnost, závratě, bolesti na hrudi, či „bušení srdce“.  Elektrokardiografie neboli EKG je základní metoda v kardiologii. Využívá toho, že činnost srdce je řízena elektrickými vzruchy, jež vytvářejí buňky srdečního svalu. Tyto impulsy generují elektrické proudy, jež elektrokardiograf dokáže zachytit a právně interpretovat. Lékař pak získává křivku činnosti srdečního svalu, tzv. elektrokardiogram, z něhož lze zjistit, zda nedochází k nepřirozeným změnám. Ty mohou indikovat některé choroby, například ischemii srdečního svalu či arytmii.

Pro kontinuální měření se používá EKG holter

Jednorázové měření EKG však nemusí vždy odhalit nepřirozené změny v srdeční činnosti, proto lékaři přistupují ke kontinuální metodě vyšetření. K tomu slouží EKG holter. Jde o malý přístroj, který má pacient u sebe a od něhož vede několik svodů připevněných na pacientově těle. Ty snímají vzruchy ze srdeční činnosti a holter je převádí do srozumitelné křivky. Lékař při interpretaci křivky dokáže snadno zjistit, v jaké fázi křivka ukazuje nepřirozený tvar a co může být příčinou. Hodnotí srdeční frekvenci a pravidelný rytmus, dále tvar křivky, její výšku a umístění vln srdeční činnosti. Z nich lze odhalit srdeční arytmii, ischemickou chorobu srdeční či infarkt.

Záznam z přístroje EKG lze převést na PC

EKG holter se v průběhu vývoje těchto přístrojů zmenšoval, zvyšoval svoji odolnost vůči vnějším vlivům a zpřesňoval záznam srdeční činnosti. Dnešní přístroje jsou kompaktní, malé a pacientovi nebrání ve vykonávání běžné činnosti. Například EKG holter firmy Seiva – Cardioline ar2100 view je dvanáctisvodové EKG se snadným ovládáním a přehledným zobrazením na displeji. Záznam přístroj tiskne na termocitlivý papír formátu A4. Při převodu záznamu na PC se přístroj připojí prostřednictvím bluetooth. 

 

Témata: EKG Holter, EKG, Holter EKG | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300