Divadlo Kámen vydalo další mapu

Divadlo Kámen vydalo mapu „Umělecká díla na sídlišti Ďáblice“.
Zadavatel: Divadlo Kámen | 16.1.2018 | Kariéra, vzdělávání
Umělecká díla na sídlišti Ďáblice
Autor fotografie:
Divadlo Kámen

Praha (Pressweb) - Divadlo Kámen vydalo mapu „Umělecká díla na sídlišti Ďáblice“, která mimo jiné upozorňuje na zcela ojedinělou a z velké části dochovanou výzdobu vstupních hal obytných domů na tomto sídlišti.

Sídliště Ďáblice je z mnoha úhlů pohledu jedním z nejhodnotnějších pražských sídlišť. Do dnešních dnů se zde zachovalo několik desítek uměleckých děl z různých materiálů a od řady různých autorů, odhadem 75 % z původního počtu po výstavbě sídliště. Právě dochovaným uměleckým dílům se mapa věnuje.

Díla jsou v mapě rozdělena do čtyř oddílů. První je věnován veřejnému prostoru. Druhý oddíl upozorňuje na díla ve veřejně přístupných budovách a areálech včetně pietního prostoru Kobyliské střelnice. Třetí se zaměřuje na zcela ojedinělou výzdobu vstupních hal obytných a výškových domů – devět ulic a více než 50 různých „domovních znamení“ je skutečným unikátem. Čtvrtý oddíl připomíná původně rozsáhlou a hodnotnou výzdobu základních a mateřských škol.

Mapa tentokrát vznikla za finanční podpory Městské části Praha 8 a volně navazuje na mapu „Umělecká díla ve veřejném prostoru sídliště Invalidovna“. K dostání je buď přímo v Divadle Kámen nebo v infocentru Městské části Praha 8.


Další informace: www.divadlokamen.cz.

Témata: umělecká díla ve veřejném prostoru | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Divadlo Kámen

Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Kontaktní osoba: Helena Macháčková
helena.hedvika@divadlokamen.cz
Obrázek uživatele Divadlo Kámen
Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry... vice ›
Divadlo Kámen
Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Česká republika
info@divadlokamen.cz
Tel: +420 606 167 399, 606 604 875