Výroba palet podle mezinárodní normy

Výroba palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.1.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Obor, kde máte jistotu, že bude vše přesně podle norem včetně hřebíků, je výroba palet. Palety slouží jako podložka pro skladování a přepravu zboží po celém světě, a pro distribuci v Evropě jejich výroba podléhá mezinárodní i české normě. Technické pokyny pro výroby této transportní pomůcky jsou velmi podrobné. Vychází se z toho, že paleta by měla vydržet delší dobu při opakovaném využití. Nezbytná je taká ochrana bezpečnosti při práci. Palety se ve skladech tzv. stohují pomocí vysokozdvižných vozíků, a pokud by se vinou nekvalitní výroby tato podložka rozpadla, ohrozila by život dělníků, jež s ním manipulují.

Paleta nesmí mít známky poškození houbou, plísní či hnilobou

Mezinárodní norma, která výrobu palet upravuje, se týká výběru dřeva, jeho kvality, obsahu vlhkosti, rozměrů prken i použitého spojovacího materiálu. Základní rozměry výrobku jsou 1200 x 800 x 144 milimetrů, dřevo musí mít maximální vlhkost 22 %, nesmí být znehodnoceno plísněmi, dřevokaznými houbami či hnilobou. Výroba palet – to je 11 přířezů, 9 špalíků a 78 hřebíků. Přířezy mohou být z listnatého i jehličnatého dřeva, u špalíků je možné použít i dřevotřískovým materiál. Výrobek musí mít základní nosnost 1000 kilogramů při libovolném rozmístění zboží.

Firmy se zabývají i výkupem palet

Firmy, které palety vyrábějí, zajišťují často i výkup palet, zároveň i poškozené palety opravují. I opravené palety musí splňovat stejné detailní normy, jaké dodržuje výroba palet. Opravitelná paleta je ta, které chybí nebo je poškozen jeden z přířezů, špalík je prasklý tak, že jsou vidět hřebíky. Ani tmavé dřevo není na závadu. Pro opravu jsou nevhodné ty palety, které mají prasklý nebo vylomený některý ze svlaků. Některé firmy vykupují i jiné druhy palet, například palety o rozměrech 1000 x 1200 x 144, 800 x 600 x 144 mm, nebo jednocestné palety.

 

Témata: výroba palet, paleta, palety, výkup palet, oprava palet | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300