Peletová kamna jsou přínosem pro ekologické chování

Peletová kamna pro ekologické topení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.12.2017 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Ekologické chování není jen prázdné slovo. Lidé se snaží k životnímu prostředí chovat šetrněji, sami si přece pod sebou nebudou řezat větev. Ekologickému přístupu k topení vyhovují peletová kamna. Jako palivo využívají obnovitelné zdroje, tedy biomasu. Vše, co by se při výrobě dřeva vyhodilo na skládku, se zpracuje do pelet a ty poté slouží jako kvalitní palivo. Pelety jsou slisovaný dřevěný odpad do malých granulí. Při zpracování se nepoužívá žádné lepidlo či jiné pojivo, pouze tlak. Jako zdroj slouží zejména piliny, ale i další odpad z truhláren a pil. Mají velkou výhřevnost i díky nízkému obsahu vody.

O peletová kamna se uživatel prakticky nemusí vůbec starat

Peletová kamna jdou výhodnější, pokud chcete vytápět co největší prostor a nemáte zrovna pasivní dům. Jejich výhodou je také plně automatický provoz. O nic se vlastně nemusíte starat, jen občas nasypete pelety do zásobníku. Většina kamen má automatické podavače, které si přísun paliva do ohniště zajišťují samy. Peletová kamna tak topí několik hodin bez potřeby jakékoli obsluhy. Ekologické je nejen palivo, ale i produkty spalování. V ohništi zůstane jen minimální množství popela a velmi nízké jsou hodnoty emisí. Popel se z kamen vynáší až po několika dnech.

Peletová kamna s výměníkem vyhřejí celý dům

Pokud chcete řešit vytápění domu pouze jedním zdrojem, výhodná jsou peletová kamna s výměníkem. Ve výměníku se ohřívá voda a ta se potom rozvádí topným systémem k jednotlivým radiátorům či podlahovému vytápění. Peletová kamna s výměníkem jsou tak velmi komfortní. Jsou prakticky bezobslužná a bezúdržbová. S tradičními kamny na tuhá paliva se to nedá vůbec srovnat. Tato kamna na pelety mají vyspělou elektroniku, která umožňuje nastavit režim vytápění na celý týden. Řídící jednotka v průběhu topení stále optimalizuje proces hoření a snižuje tak celkové náklady.

 

Témata: peletová kamna, peletová kamna s výměníkem, kamna, kamna levně, kamna praktická | Region: Moravskoslezský kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300