Hutní materiál – základ pro stavebnictví a průmyslovou výrobu

Hutní materiál – základ pro stavebnictví
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.12.2017 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Trubky, jakly, roxory – to vše je hutní materiál, který se využívá v mnoha oborech, zejména ve stavebnictví, strojírenství či automobilovém průmyslu.  Například při výrobě železobetonu se pracuje s tzv. betonářskou ocelí. Jde o ocel hladkou nebo žebírkovanou ve formě tyčí, konstrukcí nebo sítí. Žebírkování na roxorech má důležitou roli. Na ocelových výstupcích – žebírkách se lépe zachycuje beton a výsledný železobeton je pak kompaktnější a odolnější. Součástí betonářské oceli jsou kari sítě, které se dávají do betonu při stavbě stěn a podlahových desek.

Hutní materiál jsou tyče, trubky, plechy i betonářská ocel

Hutní materiál zahrnuje široký sortiment. Kromě betonářské oceli patří do této kategorie také trubky, plechy, jakly a profilová ocel. Trubky se dělí na svařované, bezešvé či konstrukční. Svařované trubky se využívají tam, kde není takový tlak. Pro vedení vody, plynu či páry jsou vhodnější trubky bezešvé. Vyrábějí se válcováním na válcovacích stolicích. Plechy jako hutní materiál se zhotovují válcováním za tepla, válcováním za studena, kováním a tažením. Slouží pro zpracování v karosářském průmyslu. Jeho nevýhodou je, že ocel koroduje, proto se musí povrch plechů chránit nátěrem nebo ochrannou vrstvou kovu – zinku, niklu, cínu či chromu.

Bez profilové oceli se neobejde žádná větší konstrukce

Profilová ocel a jakly patří také mezi hutní materiál. Jde o ocelové tyče různého průměru, které se vyrábí válcování z tepla. Bez nich si nelze představit žádnou konstrukci. Využívají se ve stavebnictví a strojírenství. Když se podíváte na jakoukoli stavbu, výškový objekt či most, většinou byla při výstavbě použita profilová ocel. Firma Technimat nabízí profilovou ocel o průřezech I, U, T, L a jejich odvozeniny, dále tyče kruhové, čtvercové a ploché. Jakly slouží pro výrobu skleníků, zahradních domků nebo konstrukcí pro solární panely.

 

Témata: hutní materiál, sítě do betonu kari, betonářská ocel, hutní materiály | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300