Benefiční koncert pro Lékaře bez hranic

Benefiční koncert francouzské klavíristky Justine Verdier a českého violoncellisty pro Lékaře bez hranic | Médecins Sans Frontières připomene 120. výročí úmrtí skladatele Johannese Brahmse
Zadavatel: www.brikcius.com | 7.11.2017 | Kultura, hudba, divadlo
Justine Verdier - http://Festival.Brikcius.com
Autor fotografie:

Praha (Pressweb) - Jste zváni na benefiční koncert KLAVÍRISTKA pro organizaci Lékaři bez hranic | Médecins Sans Frontières, který se koná v pátek 10. listopadu 2017, od 19:30 hodin, v kostele u sv. Vavřince (Hellichova 18, Praha 1).

Francouzská klavíristka Justine Verdier a český violoncellista František Brikcius zahrají Sonátu e-moll, Op. 38 pro violoncello a klavír od Johannese Brahmse (1833 - 1897), skladbu d-Fence od české varhanice a skladatelky Ireny Kosíkové, Fantaisie pour Violoncelle avec Orchestre ou Piano od polsko-francouzského skladatele židovského původu Alexandera Tansmana (1897 - 1986) a Lied ohne Worte, Op. 109 od Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

U příležitosti 120. výročí úmrtí skladatele Johannese Brahmse, 170. výročí úmrtí skladatele Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a 120. výročí narození polsko-francouzského skladatele Alexandera Tansmana.

Vstupné dobrovolné, veškerý výtěžek půjde na dobročinné účely organizace Lékaři bez hranic | Médecins Sans Frontières.

Lékaři bez hranic / Médecins Sans Frontières jsou mezinárodní humanitární organizace, která poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc lidem v ohrožení a v případě krizí. Organizace byla založena v roce 1971 skupinou francouzských lékařů a novinářů, kteří měli přímou zkušenost s hladomorem v Biafře. Zdravotnickou péči v téměř 70 zemích světa poskytujeme s pomocí více než 2 500 mezinárodních a 29 000 místních spolupracovníků. Více informací na https://www.lekari-bez-hranic.cz/clanek/beneficni-koncert-v-ramci-festivalu-brikcius .

Festival Brikcius - 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (L'Arte dell'Arco - Buxtehude - Brahms120 - Tansman120) se každoročně koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého a v rámci mezinárodních Daniel Pearl World Music Days. Více informací je k dispozici na webových stránkách http://Festival.Brikcius.com .

Festival Brikcius - http://Festival.Brikcius.com

Příští koncert Festival Brikcius - DUO BRIKCIUS & OffenBACH se koná ve středu 15. listopadu 2017, od 19:00 hodin, ve Vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého (Kanovnická 5/72, Praha 1 - Hradčany).

Festival Brikcius - 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (1. - 16. listopad 2017)
Textový soubor:
PřílohaVelikost
Microsoft Office document icon festivalbrikcius.2017.doc77.5 KB
Obrázky:
PřílohaVelikost
Image icon festivalbrikcius.2017.jpg263.74 KB
Témata: benefiční koncert, festival, Festival Brikcius, František Brikcius, lékaři bez hranic | Region: Praha

www.brikcius.com

Kontaktní osoba: MgA. František Brikcius