Svůj pozemek ochráníte ploty

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.9.2017 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - V evropském regionu je pořád nezvyklá praxe z USA, kde si lidé jen málokdy ohraničují svůj pozemek ploty. My si rádi naopak svůj pozemek ohradíme a cítíme se proto bezpečněji. Také záleží na plotu, zda je bytelný či jen estetický. Ale oplocení k Evropě patří a my nejsme výjimkou. Vždyť stavebníkovou první starostí, jakmile získá místo, kde by měl stavět, je postavit plot. A má z čeho vybírat. Luxusním oplocením je zdivo, které je vhodné opravdu pro velké pozemky. Ale nejběžnějším materiálem na ploty je kovové pletivo, případně dřevo.

Odolné ploty mají sloupky i pletivo potažené plastem

Kovové ploty v našich podmínkách vidíme nejčastěji. Slouží k oplocení soukromých i veřejných budov, zahrádek, využívají je chovatelé pro své výběhy. Mají mnoho variant, ale základem jsou kovové sloupky a pletivo. Sloupky se betonují do země. K nim se připevní pletivo, které se díky napínacímu mechanismu pořádně napne. Pletivo je obvykle pozinkované, ale ještě větší ochranu před povětrnostními podmínkami poskytuje pletivo potažené plastem. Pletivo může být pletené nebo svařované. To se spíše hodí pro chovatelské účely. Dalším druhem oplocení jsou plotové díly, které se montují ke zděným či betonovým sloupkům.

Mobilní oplocení lze rychle a snadno sestavit

Jednou z forem plotů je mobilní oplocení. Využívá se zejména pro ohraničení stavby, aby se zabránilo vstupu nepovolaných osob, na silnicích, v rekreačních areálech a při sportovních a kulturních akcích. Mobilní oplocení dokáže oddělit platící diváky od neplatících a určí přesně rozsah pronajaté plochy. Skládá se z jednotlivých plotových dílů a sloupků, které se upevní do betonové patky, aby měly větší stabilitu. Takové oplocení má svoji bránu i branku. Lze je sestavit v krátké době. Jednotlivé díly jsou ze svařovaného pletiva, které nelze rozplést a zvyšují tak ochranu areálu.

Témata: mobilní oplocení, ploty, plot | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.