Divadlo Kámen a rok autentičnosti

Divadlo Kámen v září zahájí 20. kamennou divadelní sezónu a rozhodlo se v ní mimo jiné věnovat tématu autentičnosti.
Zadavatel: Divadlo Kámen | 28.8.2017 | Kultura, hudba, divadlo
Autor fotografie:
Šárka Těšík

Praha (Pressweb) – Divadlo Kámen v září zahájí 20. kamennou divadelní sezónu a rozhodlo se v ní mimo jiné věnovat tématu autentičnosti. Standardně bude pokračovat v tvorbě a uvádění autorských her, ve vedení salónních debat s tvůrci i pozvanými hosty, novinkou bude pořádání workshopů.

Oficiální zahájení proběhne 22.9. od 19:30 představením Přibližně dvaatřicet zubů, které je lehce konceptuální honičkou podmáčenou krajinou s odlesky románu Svatá kniha vlkodlaka, kterou napsal Viktor Pelevin, a v němž stále vytrvale a s chutí vystupuje i divadelní ikona Miloš Horanský. Po představení proběhne salónní debata na téma nemožnosti autentičnosti se sociologem Mirkem Paulíčkem.

,,Tématem autentičnosti se zabýváme delší dobu. Když trochu přeženu, je to to jediné, co nás v tuto chvíli na divadle opravdu zajímá. Zároveň nás trápí, a přitom vlastně vzrušuje, že autentičnost málokdo (včetně nás) pozná, špatně se definuje, málokdo ji v umění opravdu hledá. Proto chceme toto téma letos ještě více prozkoumat. Po každém představení plánujeme salónní debatu, ve které téma autentičnosti z různých úhlů pohledu a s různými hosty nastolíme. První z nich proběhne hned na zahájení 22.9. se sociologem Mirkem Paulíčkem, možná lehce pesimisticky na téma „nemožnosti autentičnosti,“ vysvětluje Petr Odo Macháček, umělecký šéf Divadla Kámen.

První workshop scénického minimalismu můžete okusit již v sobotu 16.9. při akci Zažít město jinak (a autenticky) u Mazutky (přímo za Divadlem Kámen), které se účastníme.

Základní informace o programu divadla do prosince včetně údajů o oslavě 10 let působení ve studiu na karlínské Invalidovně a premiéře (ne)iluzivní a vrcholně autentické hry OK plus F najdete v přiloženém letáku či postupně na www.divadlokamen.cz a FB Divadlo Kámen Praha.

 

 

Obrázky:
Témata: divadlo, živé umění, umění | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Divadlo Kámen

Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Kontaktní osoba: Helena Macháčková
helena.hedvika@divadlokamen.cz
Obrázek uživatele Divadlo Kámen
Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry... vice ›
Divadlo Kámen
Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Česká republika
info@divadlokamen.cz
Tel: +420 606 167 399, 606 604 875