Hutní materiál se používá v nejrůznějších oborech

Hutní materiál
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.8.2017 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Když se chcete pustit do stavby domu, výroby nějaké konstrukce či jen oplocení pozemku, budete potřebovat hutní materiál. Jde o výrobky, které jsou zhotoveny z různých druhů ocele a prodávají se v různých tvarech a rozměrech. Například trubky se používají pro vedení vzduchu, vody, páry, plynu, benzinu a dalších chemických tekutin. Jejich předností je, že nereagují s tekutinou, kterou vedou, jsou pevné a odolné proti otřesům. Dají se ohýbat a svařovat. Vyrábějí se válcováním za studena či za tepla. Je jich více druhů. Například trubky bezešvé jsou náročnější na výrobu než trubky svařované, slouží mj. pro výrobu hydraulických a pneumatických válců.

Betonová výztuž je také hutní materiál

Hutní materiál je také betonářská ocel neboli betonová výztuž. Jsou to tyče většinou se žebírkováním o různých rozměrech a kari sítě. Dávají se do betonu, aby s ním vytvořily železobeton. Ocel, která je díky žebírkování pevně obalena betonem, zvyšuje v železobetonu odolnost vůči tlaku. Tažné síly, které na tento stavební materiál působí, se přenášejí právě na ocel, jež je absorbuje. Železobeton zvládá i několikanásobné zatížení v tahu oproti prostému betonu, proto se používá na většinu pozemních a vodohospodářských staveb, a také mostních konstrukcí.

Profilová ocel slouží pro různé konstrukce

Hutní materiál jsou také různé plechy, které se používají pro karosérie či opláštění a zastřešení objektů. Jsou plechy hladké černé nebo zinkované, které odolávají povětrnostním vlivům. Pro opláštění a střechy slouží obvykle plechy trapézové. Pro konstrukce staveb nebo ve strojírenství se využívá tzv. profilová ocel, což je hutní materiál o průřezu ve tvaru L, I, U, T a různých odvozenin podle délky ramene. Profilová ocel se svařuje, nebo spojuje šrouby a vruty. V tesařství a nábytkářském průmyslu se na spojení konstrukčních dílů používají různé úhelníky.

Témata: hutní materiál, kvalitní hutní materiál, trubky, plechy, sítě do betonu kari | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2