Krbová kamna – moderní způsob vytápění

Krbová kamna určená pro moderní způsob vytápění
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.8.2017 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Možná vám vaší známí vyprávějí, jak žijí na chalupě a jak je příjemné sedět u otevřeného krbu, kde plápolá oheň. Ale už neříkají, že z ohně vyletují oharky, které občas připálí koberec. A také, když je studený komín, kouř z krbu jim často vletí přímo do místnosti. Víte, že můžete mít stejný požitek, ale s větším komfortem? Pořiďte si krbová kamna nebo krbová kamna s výměníkem. Jde o topidlo, které funguje jako krb, ale oheň je za skleněnými dvířky, takže nemůže nic zapálit, Z kamen se do místnosti nedostane žádný kouř. Přitom požitek z plápolajícího ohně máte stejný jako u otevřeného krbu.

Krbová kamna s výměníkem zajistí vytápění celého domu

Krbová kamna instalujete velmi snadno. Není nutné zvát si zedníka, aby vám krb postavil. Stačí mít otvor do komína a zařízení postavíte na místo, které bude pro topení nejvýhodnější. Ani když chcete krbová kamna s výměníkem, tak nezaberou moc místa. Pro otevřený krb byste museli vyhradit větší prostor a museli byste s ním počítat už při stavbě domu nebo bytu. Moderní topidla mají podstatně lepší systém hoření, který zvyšuje jich účinnost. Zajišťuje ho systém přívodu vzduchu, který se dá regulovat. U kvalitních zařízení dosahuje účinnost topení až 90 procent. Ve starých kamnech musíte stále přikládat, přitom účinnost je nízká.

Krbová kamna jsou vhodná pro moderní dům i chalupu

Můžete mít jen krbová kamna nebo krbová kamna s výměníkem. To je zařízení, které dokáže vytopit celý dům. Ve výměníku se ohřívá voda a ta vstupuje do otopného systému. Další místnosti ohřívají radiátory. Krbová kamna s výměníkem jsou výborným doplňkem vytápění v zimě. V hlavní místnosti si užíváte plápolajícího ohně, a další pokoje vyhřívá výměník. Nemusíte tak topit plynem či elektřinou. Za zimu tak výrazně ušetříte. Až se budete bavit se známými, můžete jim říci, jaké máte moderní topidlo. Můžete je mít v moderním domě i na chalupě.

Témata: krbová kamna, kamna, krby, krbová kamna s výměníkem | Region: Moravskoslezský kraj

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2