Nábytek z palet byl zpočátku jen výstřelek

Nábytek z palet je nyní opravdový hit
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 12.6.2017 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Palety jsou sice standardizovanou podložkou pro přepravu zboží, ale díky své jednoduchosti mají další funkci. Vyrábí se z nich nábytek z palet. Zpočátku to byl možná výstřelek, kterému nikdo nepředpovídal delší životnost, ale nápad se ujal a dnes je nábytek z palet velmi oblíbený. Je totiž levný, praktický a stále má punc originality. Nábytek z palet najdete na zahradách, kde slouží jako zahradní nábytek, ale i ve veřejných prostorách. Pokud jste navštívili kavárnu, kde je nábytek z palet, museli jste uznat, že jde o originální prostředí.

Nábytek z palet je rozmanitý

Nábytek z palet se vyrábí z nových dílů, které dodržují rozměry i zpracování jako pří výrobě palet. Víte, že dřevo pro palety nesmí mít větší vlhkost než 22 procent, většinou je tepelně i chemicky ošetřeno proti škůdcům a dřevokazným houbám. Základní rozměry europalety jsou 800 x 1200 x 144 milimetrů, skládá se z jedenácti prken neboli přířezů, devíti špalků a k jejich spojení je použito 78 hřebíků. Právě kombinace prken ve dvou vrstvách rozdělených špalky je pro nábytek z palet důležitá. Postel z prken je tak dobře větratelná a nehrozí, že se pod matrací vytvoří plísně. Nábytek z palet skýtá však větší rozmanitost.

Paleta pro nábytek má dostatečnou nosnost

Postele, lavice, stolky i sedací soupravy – to vše je nábytek z palet, a je nutné říci, že vypadá zajímavě a je opravdu funkční. Původní přepravní paleta je nehoblovaná, ale nábytek z palet se povrchově upravuje. Využívá se zejména přirozená barva čistých palet, které se lakují bezbarvým lakem nebo v různých barevných variantách. Oblíbené jsou pro nábytek z palet také pastelové barvy. Uživatel tohoto nábytku si nemusí dělat hlavu s tím, že by postel nebo lavice neměla dostatečnou únosnost. Paleta musí unést minimálně 1500 kilogramů nákladu, ale nosnost má až 6 000 kilogramů, protože se palety se zbožím dávají na sebe.

Témata: nábytek z palet, paletový nábytek, palety na nábytek, palety, paleta | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2