Bilstein CEE zprovoznil další tři žíhací pece

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 8.6.2017 | Průmysl, energetika

Králův Dvůr (Pressweb) - 7. 6. 2017: První červnovou středu společnost BILSTEIN CEE slavnostně spustila provoz tří poklopových žíhacích pecí. Jedná se o investici v hodnotě 2,5 mil. eur. V současnosti tak je v provozu sedm pecí.

Dodavatelem technologie je rakouská firma Ebner Industrieofenbau, dodavatelem stavebních prací berounská firma Spektra.

První čtyři pece firma uvedla do provozu na konci roku 2015. Velmi brzy se ukázalo, že poptávka je mnohem vyšší, firma počítá s cílovou kapacitou dvanácti pecí – letošní stavební úpravy již s nimi počítají.

Společnost koncem roku představila svůj obchodní a rozvojový plán na tři roky, v rámci kterého plánuje investovat 508 milionů korun. Největší investicí bude nové válcovací kvarto (400 mil.), příští rok firma plánuje spustit novou balicí linku (95 mil.) a dále pokračuje revitalizace brownfieldu (13 mil.), který se mimo jiného přemění v moderní sklad vlastních produktů.

::

BILSTEIN CEE a.s. je tradiční český výrobce pásové oceli válcované za studena, jejíž výroba v Králově Dvoře začala v roce 1938. Firma produkuje zhruba 50 tisíc tun pásů ročně s cílem zvýšit výrobu na 80 tisíc tun. Zaměstnává 165 lidí a je součástí německé BILSTEIN GROUP. Skupina má zhruba třetinový podíl na celoevropském trhu, který představuje asi 2,2 milionů tun oceli.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024